Her zaman aklı başında biri ol ve kalbinin sesini dinle
2024 1. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2024 00:33
Eniştesi Sör Thomas ve teyzesi Leydi Bertram tarafından evlat edinilen Fanny Price son derece akıllı ve sezgileri kuvvetli bir kız. Eve ilk geldiğinde kuzeni Edmund haricinde kimse tarafından hoş karşılanmayan Fanny zamanla evin diğer kızları Maria ve Julia 'dan bile önemli bir hâle geliyor. Mansfield Park'ta bulunan papaz evinin misafirleri olan Crawford kardeşler Henry ve Mary Bertram ailesi ile zamanla çok yakın olurlar. Henry son derece çapkın olup nişanlı olan Maria 'dan hoşlanıyor ve maalesef ki Maria da ona karşı boş değildir. Mary Crawford ise 'param varsa ne rahat ' hayat mottosuyla hareket eden bir kız. Hayatta her şeyin para olduğunu düşünüyor ve Henry'nin çapkınlıklarını çok normal buluyor. Mary'nin hayat anlayışı Edmund ve Fanny'e çok ters düşmektedir ve onunla arada sırada tartışırlar. Buna rağmen zaman içerisinde Edmund Mary ile olan düşünce farklılıklarına rağmen Mary'den hoşlanmaya başlar.Maria Bertram evlendikten sonra boşluğa düşmüş olan Henry Crawford Fanny 'i etkilemeye çalışacak ancak Henry'nin gerçek karakterini bilen Fanny Henry 'e asla pas vermez. Bir gün Londra'da bir partiye katılan Henry orada Maria ile karşılaşır ancak Maria ona karşı çok soğuktur. Bir zamanlar avucunun içinde bulunan bu kız tarafından bir kenara atılmayı gururuna yediremeyen Henry onunla sohbet etmeye devam ettikçe Maria ile eskisinden daha kuvvetli bir çekim yakalar ve onunla kaçar. Artık herkes Henry 'nin gerçek karakterini görmüştür ve Fanny onun evlilik teklifini kabul etmeyerek ne kadar doğru bir şey yaptığını herkese göstermiştir. Ve böyle ciddi bir olayda kardeşini savunan Mary, artık Edmund için bitmiştir. Birbirlerinden başka dostları kalmayan Fanny ve Edmund birlikte mutlu sona kavuşurlar.
Jane Austen Klasikleri
Umut ParkıJane Austen · Ren Kitap · 20212,635 okunma