Kitabımız üniversiten arkadaş olan dört karakterimizin elli yaşlarına kadar ki hayatlarını konu almaktadır Jude Willem Jb ve Malcolm ilk bölümler de dört karakterimizin hayata bakış açısı, aile, arkadaş çevresi, gelecek kaygısı gibi konular işlenmiştir sonralarinda ise tamamen Jude ve Willem odaklı olmuştur. Jude geçmişinde çok kötü şeyler yaşamış bir karakterimiz çocuk istirmari, tecavüz, ailesi tarafından terk edilme, kaçırılma, şiddet başına gelen kötü olaylardan dolayı insanlara güvenemiyor ve kendini her zaman değersiz hissediyor hep suçu kendinde arıyor. Üniversite ve iş hayatına girdikten sonra ki hayatı iyiye gidiyor işinde çok başarılı bir avukat oluyor çevresinde onu seven ve değer veren insanlar var ama sorun şu ki Jude kendine hiç değer vermiyor geçmişin hatıralarından kurtulamıyor ve başına gelen iyi şeyleri bile hak etmediğini düşünüyor ve kendini cezalandırmak için sürekli kendisine zarar veriyor kendini duvardan duvara çarpıyor, kollarına jiletler atıyor, koluna zeytin yağı döküp ateşliyor ve çevresinde ki insanlar Jude bunları kendisine yaptığını biliyorlar ama yapma diye söylemekten başka bişey yapmıyorlar onun hayatına saygı duyuyorlar Jude böyle deyip bir kabullenilmişlik var kitabın sonunda Jude beni çok şaşırttı çünkü Harold'a bir söz vermişti onu yapacağını asla düşünmemiştim çünkü Harold daha önceden zaten bir evladını kaybetmiş bir baba ve tekrardan başına aynı şeyin gelmesi onun çaresizliği o kadar mücadele etmesi gerçekten içimi parçaladı böyle olmaması gerekiyordu onu seven onun için çabalayan insanlar gerçekten bunu hak etmediler gerçekten de kitap adının hakkını vermiş Değersiz Bir Hayat