Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 29 Ocak 2024 07:53 Öncelikle incelememe kitapta en çok hoşuma giden ve unutamayacağım bir benzetmeyle başlamak istiyorum :)
Bir insan ile bir caretta caretta arasında benzerlik var mıdır?
Caretta carettalar topraktaki yuvalarından kabuklarını kırıp kumsala saçılırlar. Okyanustaki yaşam alanlarına ulaşabilmeleri için ay ışığı ve okyanus parıltılarını seçmelidirler. Ancak bu hepsi için kolay değildir. Eğer aldatıcı yansımalarla manipüle olurlarsa, yanlış ışığa çekilirler ve yakıcı güneş ışıklarıyla kavrulurlar. İnsan hayatı da böyledir, yanlış kararlara, yanlış davranışlara aldatıcı ve manipülatif insanlara yöneldiğimizde hayatımızda derin yaralar açabiliriz hatta belki de hayatımızı kaybedebiliriz.
Yanlış ışığı seçmemek, yanlış seçimlerde, ilişkilerde bulunmamak adına sizi aydınlatacak ve doğru ışığı bulmanızda yardımcı olacak bir kitap Duygusal Oyunlar.
Kitapta en çok etkilendiğim kısım İlişkilerde Stratejiler idi. Duygusal oyunların oynandığı bir ilişkide olabilir misiniz? Ya da farkında olmadan siz de oynuyor olabilir misiniz? Kitap erkeklerin ıssız adam, kadınların zor kadın olma ya da ilk adımı kimin atması gerektiğine ilişkin bu ve buna benzer duygusal oyunlar yerine, kendi kostümünüzü giyip, kendi sağlıklı yolunuzu bulup kim olmak istediğinize karar verip ve bunun üzerinde kendinizi geliştirmeniz ve kendiniz gibi hissedeceğiniz ilişkilerde bulunmanızı önerir. Bence bu günümüz ilişkilerinde herkesçe benimsenmesi gereken sağlıklı ve huzurlu ilişkilerin anahtarıdır. Bu anlamda kitabın yaşadığınız ilişkileri gözden geçirme sadece romantik değil aile içerisinde de oynanan manipülatif davranışları farkedebilmek adına da oldukça etkili.