2024 13. kitabı
Kitabı bitirdiğimde yarım saat tavanla bakıştım ve dedim ki; Ne? Ne? Ne? Bu nasıl bir kitap? Ters köşeye öyle bir düştüm ve okudukça elimden öyle bir bırakamadım ki o kadar güzeldi. Böyle ters köşeli kitaplar bence muhteşem. Kitabı başta okuyup okumamak arasında kararsız kalmıştım. Klasik hizmetçi-patron ilişkisi falan sanıyordum ama okuyunca öyle olmadığını anladım. Kitap üç bölümden oluşuyor ve sadece birinci bölümü okuyan biri Nina'dan apaçık nefret edebilir. Ama benim kitaptaki en sevdiğim karakter o oldu. Her neyse ne diyordum? Kitabın yazımı, akışı o kadar iyiydi ki birinci kısım bittiğinde ve ikinci kısmın bir bölümünü falan okuduktan sonra gece 1 gibi kitabı bırakıp uyumaya karar verdim. Ama kitabın konusu o kadar zihnime yerleşmişti ki merak etmeden duramıyordum. En sonunda uyuyamayacağımı anlayınca okumaya devam ettim ve gece üç- üç buçuk gibi kitabı bitirdim. Asla pişman değilim. Bölümler kısa ve akıcıydı bu yüzden okudukça okuyor, bölümleri bitirdikçe kapatmak yerine sonuna kadar gidiyordum. İyi ki de gitmişim. Normalde en karanlık, vahşet olan kitaplar bile olsa romantik de olmadan, içinde aşk olmadan bana çok sıkıcı geliyordu. Ama bu asla öyle değil. İçerisinde romantik türü olmamasına rağmen bayıldım. Gerçekten gerilim türü okumayı sevenlerin bayılacağı bir kitap.
HizmetçiFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 202311,5bin okunma