2024 19. kitabı
Başlarda anlamakta zorlansam da ben kitabı sevdim. İlk 50-60 sayfa yazarın diline alışmakla geçti. Ancak geçmiş ve günümüz arasındaki dinamiği anlayınca okuması güzeldi. Konusuna çok fazla değişmeyeceğim. Kitaba dair ne kadar az şey bilinirse bence o kadar iyi. Ne okuduğunuzu bilmeden, okurken çözmek daha zevkli yapıyor okumayı. Giriş kısmı ve arkasından gelen 2-3 bölüm zorlayıcı olsa da devam edince güzel bir kurgu bekliyor sizi. Geçmiş ve günümüz arasında geçen iki ayrı karakterin hayatı var kitapta. Jackson ve Jillian ile günümüze, Jessica ve Jude ile geçmişe uzanıyor kitap. İki zamanın nasıl birleştiği ise ... Tam olarak merakla okutan da o zaten. Ben Jill karakterini çok sevdim. Bir tık uçarı gelebilir ancak yaralarını saklama yöntemine hayran kaldım. Bazı kısımlarda onun yerine ben kırıldım ama Jill, dimdik durdu. Diğer sevdiğim karakterse Luke. Uzun uzun anlatamam kendisini, okuyup tanımanız gerek. Jackson, misafir oyuncu gibi çok az vardı. Jill ile olan eğlenceli diyaloglarını sevdim ama devam kitaplarında daha çok görmeyi isterim. AJ çok sevmedim. Kendi sorunları olan, mümkünse sorunlarıyla birlikte geçmişte kalmasını istediğim bir karakter. Umarım öyle de olur. Kitabın bittiği kısımdan sonra devam kitabını merak ettim ancak gidip kitabı mutlaka okumalıyım, tarzı bir merak değil bu. Hem kurgunun nasıl bağlanacağını, aksiyonun nasıl başlayacağını hem de çiftlerin nasıl olacağını içeren bir merak daha çok. Sanırım yaptığım en doğru seçim kitaba İngilizce başlamaktı. Türkçesi çok özensiz, ben yarım paragraf dayanabildim. O da meraktan bakmıştım. Zaten adapte olup içine girmesi yavaş bir kitap, bir de yayınevi özensizliğiyle okuması zorlayıcı olmuş. Gerçi bir noktaya kadar dayanırsanız sonrası akıcı olabilir. (Çeviriye rağmen hem de) Yetişkin bir kurgu sizi bekliyor. Klasik bir aşk hikayesi diye tanımlayamam ama hafif depresif, ince esprileri olan ve değişik ama akıcı bir kitap bence. Yani tam puan verdim ben. Puan kıracak bir yer göremedim. @herteldenkitapkulubu ile birlikte okuması da ekstra güzeldi.
End of DayJewel E. Ann · Jewel E. Ann · 2015174 okunma