Bu kitabı @herteldenkitapkulubu ile konuşup aylar önce alan sonra da kafadan grup okuması uyduran ben, şimdi okumanın mutluluğunu yaşıyorum. Üstelik de grup olarak okumanın mutluluğunu yaşıyorum.(2 dakika kadar) Keşke kitap da beni üzmeseydi.
Kocaman kocaman beklentilerle başlamadım kitaba. Kapağını severek, konusuna dâhi bakmadan okudum. Belki sevebilirdim de... Tabii düzgün bir iş çıksaydı.
Önce azıcık konusundan bahsedeyim, bol bol söyleneceğim zaten. Sesli kitap anlatıcısı olan Sewanee, bir zamanlar oyuncu olma hayalleri kuran ana karakterimiz. Geçirdiği bir kaza ve sonrasında tepetaklak olan hayatına sesli kitap kariyerinde ilerleyerek devam etmiş. Bir Vegas yolculuğu, yabancı bir adam ve yıllar sonra aşk romanları seslendirmek için partneri olan bir başka adamla hayatını yeniden kurmaya çalışmasını okuyoruz kitapta. Sewanee, mutlu sonlar hakkında yeniden düşünüp aşk hikayelerine bakışını değiştiriyor. Bu arada tabii ki mucizeler, aşklar, dostluklar da oluyor.
Aslında çok düşünmeden okunacak eğlenceli bir romantik komedi. Altında çıkarılması gereken dersler olan, Adaku ve Sewanee dostluğu, Sewanee ve Brock mesajlaşmarı, Sewanee ve Nick flörtleşmeleri şeklinde sakin, entrikalardan uzak bir kurgu. Normal zamanda 4/5 şeklinde bir puan verirdim, kendi içinde de severdim kitabı. Ancak çevirisi çok kötüydü. Huysuzluk etmek için de söylemiyorum bunu, gerçekten kötüydü. Dümdüz, sıfır duygu ve atışmaların asla anlaşılmaması bir yana özensizliği yanlış yazımlarla da kendini bell ediyordu. Yanlış yazılmış yerler vardı. Bitirene kadar kafayı yiyecektim. Karakterlerle bağ kuramadım, duyguları alamadım. Yani Türkçe okuyacaksanız pek önermem, İngilizce okuyacaksanız da tamamen zevkinize kalmış. Selma ve rahmetli Seda yazarın Oxford Yılım kitabını çok övmüşlerdi. O kitabı yakın zamanda okuyacağım.