Puan vermedi·270 syf.··Beğendi
· "Ben Türk'üm, bana kimse geri adım attıramaz. Korkutamaz , ürkütemez. Kendi yazdığı yazgıyı yaşamaya zorlayamaz. Sonuna kadar savaşırım! "
"Türk , asla baş eğmez! "
Herkese Merhaba
Yazarın kalemiyle tanışmamı sağlayan "Aşina Hatunlar Meclisi " 1 ile sizlerleyim. Yazarın akıcı anlatımı ve betimlemeleri kitabı rahatça okumamı sağladı. Türkçe kelimelerin kullanılmış olması ise kitabı daha da sevdirdi. Hayatımızdan çıkardığımız ne çok kelime varmış farkettim.
Kitabın konusuna gelecek olursam;
Aydan Ahıska Türkleri'nden bir ailenin kızıdır. Ailesinin sayesinde Türklüğü unutmamıştır. Aldığı eğitim sonrasında kaymakamlığına aday olur. Adaylık eğitimi sırasında tanıştığı bir kadınla hayatı değişecektir. Ece Hanım, Aydan'a yıllardır takip edildiğini ve eski bir birlik olan Aşina Hatunlar Meclisi'ne uygun olduğunu söyler. Aydan Türk ülküsüne hizmet etmek için katılmayı kabul eder. Bu birliğin kuralları, çalışma koşulları zorludur.
Aydan kod adıyla Sagu için zor bir eğitim süreci başlıyor. Nelerle karşılacak, sınavı geçebilecek mi kitabı okuyunca göreceğiz.
Serinin devamını merakla bekliyorum.
Kadınların da güçlü olacağını, savaşabileceğini Türk töresindeki değerini anlatan kitabı sizlere tavsiye ediyorum.