2024 4. kitabı
Okunma: 09 Mart 2024 19:27
Başlarda çok sıkıldım ve olayı anlamadım. Her şey son sayfalarda açığa kavuştu. Genç avukat Darnay geçmişinin kirli yazgısından kurtulamadığı için Luice'nin babasını tarafından istem dışı idama mahkum edildi. Ailenin dostu olan Sdney Carton hapiste Darnay'ın yerine geçerek kendi canından oldu. Pross, Bayan Defarge Doktor Mannette ve Luice'ye Cumhuriyet düşmanı iftirası atmasin diye engel olmaya çalışırken kadın silahıyla vuruldu. Fakat tüm bunlara gelene kadar Doktor Mannette damadı Darnay'ın babası ve amcası tarafindan çalışanlarının namuslarina göz koyması olaylarını bilmesi sonucu hapse atılıp unutuldu ve onu hapisten aile geçmişini temize çekmeye çalışan Darnay kurtarmıştı. Doktor Mannette'nin her şeyi anlattığı mektubunun kaldığı yerde Bay ve Bayan Defarge sonucu bulunmasıyla Darnay yardım etmeye gittiği Fransa’da Cumhuriyet düşmanı olarak tutuklanıp mektup açığa çıkınca idama mahkum edildi. Ama bahsedilen asıl gerçek Fransa ve İngiltere arasındaki ihtilal sonucu fakirlik ve zenginlik asillik ve kölelik gibi sonuçları ve adaletin işleyiş bozukluğudur.
İki Şehrin HikayesiCharles Dickens · Olympia Yayınları · 076,5bin okunma