Var mısın?
2024 2. kitabı
Psikolog yazar rahmetli Doğan hoca ile gazeteci Deniz Bayramoğlu tarafından oluşturulmuş söyleşi tarzında bir kitap.Hayatın anlamından eş seçimine; meslek seçiminden zihnin nasıl işlediğine kadar birçok konuyu işlemişler.Kitap denetim odaklı korku kültürü ile gelişim odaklı değerler kültürü kavramları zeminine oturtulmuş. Hocanın hayat tecrübesi,insan psikolojisini yakından tanıması;Deniz Bayramoğlunun seçici ve taşı gediğine oturtan soruları ile zengin bir içerik oluşmuş. Bize de okumak düşer. Ancak şiddetle tavsiye edeceğim bir kitle elbette olacak: 18 ile 35 yaş arasındaki, hayatı önemseyen herkes... Okuyun len ama boş okumayın. Nefes alıp düşünün, sorgulayın kendinizi bir yandan da. Bitince de iç tanıklığına önem veren,gözlemleyen bilincinin farkında olan,ön yargıyı rafa kaldırma azmine sahip, sonucu değil süreci önemseyen, insana gücü için değil insan olduğu için değer veren pıtırcıklar olmaya çalışın. En azından ben öyle yapmaya çalışıyorum. Neyse, bu yazıyı kitapta da geçen bir Kızılderili atasözü ile bitireceğim:"Bir savaşçının gücü, niyetinin saflığındadır." Hadi eyvallah:)
İnsan ve Hayat
Var mısın?Doğan Cüceloğlu · Kronik Kitap · 202137,8bin okunma