Alparslan Türkeş/ Savunma.
Hazırlayan: İlhan Bahar.
12 Eylül 1980 darbesinin sonrasında açılan MHP ve Ülkücü Kuruluşlar davası; MHP ve Türk milliyetçiliğini mahkum edebilmek adına Nurettin Soyer'in başkanlığında oluşturulan savcılık heyeti ve işkenceci polislerin üretmeye çalıştıkları tüm sahte ifadelere rağmen beratla sonuçlanan bir davadır Alparslan Türkeş'te genel başkan ve lider olarak, bu davada idamla yargılanmıştır.
Kitap, Alparslan Türkeş'in Sıkıyönetim Komutanlığı 1 Nolu Askeri Mahkemesi Kıdemli Hakimliğine, yapmış olduğu davanın esası hakkındaki savunmalarından meydana gelmektedir. Savcılığın süreç içerisinde değiştirerek 3 farklı suçtan cezalandırma isteği aslında MHP ve ülkücü kuruluşlara karşı duyduğu kinin bir ifadesidir. Savcılık suç üretemeyince de, özellikle gençlere C5 denilen mekanlarda yapmış olduğu işkencelerle, suçlar icat etmeye kalkmış ama beş buçuk yılın sonunda dosya beraatle sonuçlanmıştır. Eserde mahkemenin zaman içerisinde farklı suçlamalarına karşı yapılan ek savunma dosyaları da bulunmaktadır.
Kitabın sonunda kendisi de tutuklular arasında bulunan Genel başkan yardımcısı, Avukat Mehmet Irmak'ın suç duyurusunda bulunmak için işkenceci görevlilerin isimleri, görev yerlerini belirterek mahkemeye verdiği dosya, tarihi bir niteliktedir.
#Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.