Ferda

@ferday
2024 16. kitabı
Okunma: 22 Mart 2024 09:39
OKB li bir çocuğun kendini dış dünyadan soyutlayarak korumaya almasını konu ediniyor. Bu tür hastalıkların temelinde suçluluk gibi bircok duygu yatmaktadır. Kahramanımız da yeni doğan kardeşinin ölümüne sebep olduğunu düşünerek suçluluk duymaktadır. Fakat bunu hiç kimseye anlatamadığı için de saatlerce ellerini,eşyalarını yıkayıp dezenfekte edince kimsenin artık ondan dolayı olmeyecegine inanıyor. Bu durum artık öyle bir hal alıyor ki kahramanımız evden çıkmaz oluyor. Odasının penceresinden mahalleyi gozlemeye başlıyor. Yaşlı komsularinin bakmakta olduğu küçük Teddy nin birden bire ortadan kaybolmasıyla kahramanımız kendisini bir maceranın ortasında buluyor. Teddy in kim tarafından kaçırıldığını bulmak için uğraşırken yavaş yavaş kabuğundan çıkmaya başlıyor. Kitap çok naif bir dille yazılmış. Bu tür sıkıntıları olan insanlarla empati kurmanın ,onlara yardım etmenin ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. Ayrıca kafamızda buyuttugumuz,kimseye acamadigimiz sorunlar bizlere çok ağır tecrübelerle döner. Bu nedenle bizi rahatsız eden bir durum varsa birileriyle konuşmak yükümüzü hafifletecektir.
Akvaryumda Yaşayan ÇocukLisa Thompson · Pegasus · 2018202 okunma