Yazarın okuduğum üçüncü eseri alışılageldiğimiz tarihi romanları arasında sanırım okuduğum üç kitabı da gerçekten de harikaydı
Bu kitapta, güçlü bir karakter bizimleSize #şehzadeselim i tanıtmak istiyorum;
#kanunisultamsüleyman 'ın oğlu Şehzade Selim’in çocukluğu İstanbul’da Eski Saray’da geçmiştir. 27 Haziran 1530’da kardeşleri Şehzade Mustafa ve Şehzade Mehmed ile birlikte At Meydanı’nda bir hafta boyunca süren bir eğlence ve törenle sünnet edildi. 16 yaşına kadar sarayda kalıp derin bir saray eğitiminden geçirildi. 1542’de 16 yaşında iken Konya Sancak beyi olarak atandı. 1544’te Manisa Sancak beyi olarak tayin edildi ve 1558’e kadar bu görevi sürdürdü. Manisa’da zamanını eğlence ve av partileri ile geçirdiği bildirilir. 1558’de tekrar Konya Sancak beyliğine atandı ve 1562’ye kadar orada kaldı.
Eserde Selim'in olağanüstü zekasını ve satranç bilgisini, rakibini alttan üstten tanıma taktikleri ile bize her yönünü göstermekte Güçlü rakip diye tanımladığımız #şahismail ile olan satranç düellosu beni adeta büyüledi diyebilirim İtiraf etmeliyim ki, onları okurken izlemek benim için büyük bir zevkti Lakin bundan öncesi de var tabii Şah İsmail'in yol açtığı kaos #osmanlıdevleti halkı başta olmak üzere #şehzadeselim 'i de kızdırıyor ve olan hersey burda oluyor güzel bir atışma diyebilirim ikisi arasında olanlar Sizlerin de severek okuyacağını düşündüğüm harika bir eser