Selamlarr. Bugün #sevdaçiçeği kitabı ile geldim. Bu kitap yazarın kalemi ile tanışma kitabım oldu.Çok akıcı bir dili var ve kitap geçmiş ve günümüz şeklinde ilerliyor.Kitabın kurgusu da çok güzeldi. Bazı yerlerinde sinir krizleri geçirdim. Sevdanın yaşadıklarına çok üzüldüm. Ama hep aklımda acaba hiçbir şey yapamaz mıydı soruları oluştu. Bu hikayenin en masumu Ezel’di. Onun sevgisi, karakteri, Sevda’yı sahiplenişi, yalnız bir baba olarak kızını büyütmeye çalışması ve bu süreçte ölü sandığı karısını deli gibi sevmeye devam etmesini okumak çok güzeldi. Üvey anne ve üvey abi Yavuz’dan nefret ettim.Ben severek okudum, kesinlikle tavsiyemdir.
#konusu
Sevda Altınbaşak; hayatının ilk yıkımını 12 yaşında annesini kaybederek alır. Çok sevdiği annesini toprağa verişinin ardından ilgisiz babası ve sevgi dolu dedesiyle kalır. Daha annesinin ölümünün senesi dolmadan babası evlenmeye karar verir. Hem yaşının, hem de yalnızlığının getirisi ile Sevda bu durumu kötü karşılamaz. Çünkü yeniden bir anne sıcaklığı hissedeceğini ve üvey de olsa kendisine bir abi edineceğini düşünür ama işler hiç de öyle gitmez. Babasını da kaybetmesi çok uzun sürmez. Hayatta kendisini seven tek kişi olan dedesi kalır. Ve annesi ve üvey abisi Yavuz,Sevda’dan nefret etmektedirler. Aradan geçen yıllar Sevda için giderek zorlaşır. Çünkü tek dayanağı olan dedesi de felç geçirmiş, üvey abisi Yavuz tüm holdinglerin yönetimini ele geçirmiştir. Ve Sevda’ya olan nefreti de gün geçtikçe artmıştır. Çünkü Sevda hiç bilmediği bir şeyin cezasını ödemektedir. Yavuz ondan intikam almaya yeminlidir.
İşte yine böyle kötü günlerinden birinde Holdingten bir sinirle çıktığı anda arabasına giderken bir adamla çarpışır Sevda. Bu adamın onun hayatını değiştireceğini bilmeden ona gözyaşlarını gösterir.
Ezel Doğan; dünyaca ünlü ressam ve fotoğraf sanatçısıdır. Kadınlarla arası iyi olmasına karşın aşka çok uzaktır. Ama şimdi ona bakan bir çift buğulu göze fena halde tutulmuştur. Ezel, Sevda’yı elde etmek için her şeyi yapar ki karşılığını da alır. Hatta Sevda ile evlenirler ve bir bebekleri olacaktır. Ama öyle bir şey olur ki Sevda ve Ezel’in hayat sınavları böylelikle başlar.