2024 36. kitabı
Domuznöbeti gecesinde tüm çocuklar şöminelere çorap asar, ağaç süslerler ve Domuz babadan istedikleri hediyelerini bulacakları sabaha uyanmak için yataklarına giderler.Noel, Noel baba ve geyiklerinin, domuznöbeti gecesi, Domuz Baba ve domuzları versiyonu yani anlayacağınız.Ancak evrenin yöneticisi olan Denetçiler yine rahat durmuyorlar ve Domuz Baba’nın ortadan kaybolması için kolları sıvıyorlar.Peki bu durumda hediyelerini bekleyen onca çocuk ne yapacak?Ölüm hemen kolları sıvıyor ve Domuz Baba rolüne bürünüveriyor. Susan ise büyükbabasının yine bir işler karıştırdığının farkında, Domuz Baba’nın nereye gittiğini bulmaya kararlı bir şekilde yola çıkıyor. Diğer yandan Görünmez Üniversite üyeleri hiç yoktan yeni periler icat etmenin yarattığı sorunlarla uğraşıyorlar.Ortalarda cirit atan bir inanç akımı var, bu nedenle aklınıza gelebilecek bütün şeylerin tanrısı bir bir ortaya çıkıveriyor, Rektör ve arkadaşları ise yine ilginç maceralar yaşıyorlar. Yine çok güzeldi.Ölüm’e olan sevgim her bir kitapta katlanarak artıyor.Torunu Susan ile arasındaki bağ ise ayrı bir tatlı.Diskdünya’ya adım atmayanlar çok şey kaybediyor bence.
Domuz BabaTerry Pratchett · Deli Dolu Yayınları · 202027 okunma