·184 syf.····Okunma: 04 Haziran 2026 22:48 Aslı t. Kızmaz - benden ne olur
Aslı T. Kızmaz'ın Benden Ne Olur? kitabı, genç bir kadının hayatını, ilişkilerini ve kendini keşfetme sürecini samimi bir dille anlatan akıcı bir roman. Kitabın en güçlü yanı, kolay okunabilmesi ve günlük hayattan birçok durumu okuyucuya tanıdık hissettirmesi.
Ancak kitap, zaman zaman kişisel gelişim kitabı gibi sunulsa da aslında daha çok romantik-komedi ve yaşam hikâyesi türünde ilerliyor. Bu nedenle derin kişisel gelişim içerikleri bekleyen okuyucular için beklentiyi tam karşılamayabilir. Kullanılan argolu ve oldukça gündelik dil ise kimi okuyuculara samimi gelirken, kimi okuyucular için anlatımın etkisini azaltabiliyor.
Yine de kitap tamamen boş değil. Özellikle öz güven, hayatta risk almak ve insanın kendine biçtiği sınırları sorgulamak üzerine bazı cümleler düşündürücü ve akılda kalıcı. Edebi açıdan çok güçlü olmasa da hızlı okunan, yer yer gülümseten ve bazı güzel çıkarımlar sunan bir eser.
Sonuç: Eğlenceli ve akıcı bir okuma deneyimi sunuyor ancak derinlik ve dil açısından herkese hitap etmeyebilir. İçindeki bazı etkileyici cümleler kitabı ortalamanın biraz üzerine taşısa da genel olarak "okunabilir ama unutulmaz değil" hissi bırakıyor.