···Okunma: 13 Nisan 2024 16:27 İncelememe nasıl başlayacağımı bilmiyorum.Bu seri çok değerli bir seri oldu benim için. Kitap okurken notlar almıştım. Onlara bakarak yazacağım galiba. Ama etkisinden nasıl çıkabilirim bilemiyorum. Şu zamana kadar okuduğum en iyi yazılmış fantastik kitap; hem içerik hem de üslup açısından... Yazarın kalemini beğendim o yüzden diğer kitaplarını da okurum ama yakın zamanda değil :)
Söylemem gerekirse başta Rin gibi benimde canım sıkılıyordu, görüşmeler ve hazırlıklar vs. savaş ne zaman olacak gibi beklentilere girmiştim. Zaten 176. sayfadan sonra aksiyon çok iyi girdi ondan sonra kitap bir daha durulmadı ya~
Nezha'nın mektubundan başta bende şüphelenmiştim ama gerçekten göndermiş. Tikany'de Su Daji'nin Rini'i beklemesi ve üçlüyü tekrar bir araya getirmek için Rin'i kullanması başından beri yaptığı bir plandı bence. Önceki kitapta Daji'nin önemsiz bir karakter olduğunu düşünmüştüm ama gerçekten tam kritik bir noktada girdi olaylara. Souji karakterini sevmiştim ama Rin'e ihaneti sonunu getirdi maalesef. Aslında son ana kadar Souji'ye hak verdim çünkü onunda herkes gibi nedenleri vardı. Daji'nin Rin'i ve Jiang'ı tekrar uyandırıp Tianshan'a gitmeye başladıkları andan itibaren kitap benim için ZİRVE'ye ulaşmıştı açıkçası. Asıl karakterlerin teker teker ölmesi Souji, Gurubai ve Vaisra... Ayrıca şunu belirtmem gerek kitap Rin'in bakış açısıyla yazıldığı için farketmeden ona hak verip yaptığı herşeyi mazur görebiliyorsunuz ama açıkçası bazı yaptığı davranışlar çok saçmaydı ve rahatsızlık vericiydi. Kitay da çapası olması neler yapardı neler... Pervasız bir karakteri var maalesef. Neyse. Ben tamamen unutmuştum Changhan'ı... Köpek vilayetinde karşılaştıklarında sevindim son kez aklı başında bir uyarı yaptı ama Rin yine dinlemedi. Ben Hanelai ve Jiang'ın nedense Rin'in annesi ve babası diye düşünüyorum orası şüpheli bırakılmış... Hanelai tamam Altan'ın teyzesi... Peki Rin? Rin sadece adadan çıkarılan çocuklardan biri mi? Ama benim fikir de düşük ihtimal çünkü general Hanelai'yi Riga öldürmüş. Neyse Rin'in Tianshan'da resmen şansı yaver gitti; Hesperya'lıların balonları orada olmasaydı Riga'yı durduramazlardı. Başka bir şey o yaratık. Herkes birer birer ölünce diyorsun ki tamam Nezha ve Rin'in epik bir buluşması olacak. Ama Nezha Arlong'da tam tersi ejderhaya karşı ve Hesperya'lılara karşı Rin'i korudu. O elele üçünün tutuştuğu an var ya MÜTHİŞ bir andı. Arlong zaferinden sonra Nezha tek kaldığı için ittifak yapmalarını bekledim ama yapmadılar. Rin yavaş yavaş delirmeye Riga'ya benzemeye başlamıştı. Kitay'ın sonunun Venka gibi olacağından korktum ama pekte birşey değişmedi. Rin yaptığı onca yanlışa rağmen kitabın sonunda doğruyu yaptı...Ama Nezha'ya ömür boyu taşıyacağı çok ağır bir yük bıraktı. Yalnız bıraktı. Çok duygulandım ;;;;;;;;; SON MÜTHİŞTİ. KALP KIRICIYDI. HÜZÜNLÜYDÜ. Rin'in bu seçimi yapması, ülkelerinin gelişmesi gerekiyordu ve aslında şamanlıkta yapılabilirdi bu kadar çok değişime keşke karşılıklı olarak katı bakmasalardı ama sonunda anladılar.
Nezha'nın Rin'e olan sevgisi ve çaresiz kalışını onun bakış açısıyla da okumuş olduk güzel oldu. Ah ben nasıl bırakacağım sizi?
Kitap okurken bazı yerlere cuk diye oturan bu müziği (2) dinlerken hep sizleri hatırlayacağım. Hoşçakalın. Uzak bir geçmişte sizi özleyecek seviyede olunca size geri döneceğim. Adios.
Müzikler
1-Joe Hisaishi- The Legend of Ashitaka