Ben feministim. Kadınların, erkeklerin işlerini yapmalarını söylemiyorum. Kadınlar kendi işlerini yapmalı, kendi hayatlarını yaşamalı, kendileri olmalı ve bütün bunlarla güçlü olmalılar. Olga Petrova
Güzel bir açıklama. Ama bence artık feminizm'in de tarihe karışması gerek. Bu olguyu çok ilkel buluyorum. Erkeklerle kadınların son derece eşit olduğu bir sosyolojik toplumda feminizm ifadesi biraz abartılı olarak pozitif ayrımcılığa giriyor. Günümüzde erkeğin yaptığı ama kadınının yapamadığı neredeyse hiçbir icraat yok.
Dediğinize maalesef katılmıyorum. Çünkü feminizim kadın ve erkeğin sadece sosyolojik toplumdaki eşitliğinden bahsetmez; hukuksal ve siyasal eşitlikten de bahseder. Ayrıca bir kavramdan sıkça bahsedilmesi bu kavramın sağlıklı bir biçimde uygulandığını da göstermez. Ayrıca pozitif ayrımcılık anayasal bir hükümdür ve sadece kadınlara değil , çocuklar , yaşlılar , özürlüler, gaziler gibi toplumun farklı kesimleri için de uygulanmaktadır. Sadece kadınlarla ilişkilendirilmesi de hükmün amacının yanlıs anlaşılmasına sebep oluyor.