2024 20. kitabı
Tess, büyükanne ve büyükbabasından kalan evin bazı bölümlerini yenileyerek pansiyon haline getirmeye başlar. Ama ki bir oda vardır ki, büyükbabası Sebastian Bell, öldükten sonra kapanmış ve bir daha hiç açılmamıştır. Tess, bu odayı ana suit yapmak istediği içinde işe oradan başlar... Sonrasın da ise, aile sırrı olarak kalması gerekenler bir bir gün yüzünün çıkar. Bir oda düşünün yıllardır ama uzun yıllardır kapalı. Büyükbaba Sebastian Bell, vefat ettikten sonra aceleyle kapatılmış hiç bir temizlik yapılmadan ve büyükanne de ölmeden önce devamlı o odanın açılmaması gerektiğini söylemiş. Bir nevi ailesine vasiyeti olmuş. Tess, o evin sahibi olupta bir gece yarısı kapı tırmalama sesleri duyana kadar o kapı hep kapalı ve kilitli kalmış. İçeriye bir hayvanın girmiş olma ihtimaline karşı evin ısı problemini çözmesi için gelen Wyatt'tan yardım ister. O da bunu yapacağını düşündüğü dostlarından yardım ister. Odanın kapısı açılır. İçeride olması gereken ve olmaması gereken şeyler vardır. Ama asla o tırmalama seslerine sebep olacak bir hayvan yoktur. Herkes gittikten sonra Tess, odayı inceler. Yerlerde boş ve devrilmiş şarap şişeleri, kurumuş kırmızı renkli boyalar. Ve odanın içindeki banyo da Tess'in rüyalarına da girmiş olan fazlasıyla korkutucu olan tablolar... Şöyle de bir ayrıntı var ki, o tablolar büyükbabası Sebastian Bell'i asla yansıtmamaktadır. O kapı açılınca içeriden serbest kalan her ne ise, yaşanacaklar doğaüstü diyebilirim. Ve elimden bırakamadan bitirmeme de sebep oldu. Kesinlikle kitabın konusu işleyişi ve aynı zamanda kitabın çevirisi de çok iyiydi. Kitapta ki o korku öğeleri doğaüstü o durumlar ki bu kısımlar beni gerdi. Çünkü sonunda ne çıkacağını bilemediğim için. Ama ki kitabın sonu beni fazlasıyla tatmin etti. Çok keyif alarak okudum. Ve sevgili Otantik Kitap ailemi de yazarın diğer kitapları içinde darladım. " Her ailenin gün ışığına çıkmasını istemediği sırları vardır. Bu sırların birçoğu herhangi bir sebepten ötürü ortadan kaybolup bir daha asla haber alınamayan, yeni insanlarla yeni bir yaşam kurarak farklı bir şeyin cazibesine kapılıp sahip oldukları şeyleri ve insanları reddeden aile üyeleri ile ilgili olurdu. "
Lanetli KışWendy Webb · Otantik Kitap · 202494 okunma