Puan vermedi·536 syf.····Okunma: 06 Nisan 2024 15:50 Kemikler Şehri ~ Cassandra Clare
Çok uzun zamandır okumak istediğim Ölümcül Oyuncaklar serisine resmen giriş yaptım Yeni baskılarını gerçekten aşırı sevdiğimi söyleyerek başlamam gerekiyor
Çok eski bir seri olmasına rağmen seriye dair hiç spoiler yememiştim. Büyük bir heyecanla başladığım seri ilk sayfadan aksiyonla başladı. Birçok türün ev sahipliği yapacağı seriye Clary Fray ile başlıyoruz. Bir cinayete tanık olan genç kız İçin asıl tuhaf olan bu cinayette kullanılan farklı silahlardı. Üzerine ortadan kaybolan ceset ve kimsenin görmediği sadece Clary’in gördüğü adamlarla olaylar iyice karışıyor. Kim mi bu adamlar? Gölge Avcıları! İşte yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyoruz. İblisleri öldürmekle görevli avcılar ve Clary onları nasıl görüyor?
Annesinin onu korumak için sakladıkları ve bastırılan zihninde neler var diye aşırı merak ettim. İşte tüm bunlar hayatımıza bomba gibi bir giriş yapıyorlar.
Jace ile karşılaşmaları, atışmaları ve adım adım çözülen sırlarla heyecanla okudum Birçok karakter var ve şu an kimi sevip kime güveneceğimi bilemiyorum Hodge, Alec, Isabelle, Simon, Clary’nin annesi, Luke ve Valentine dahil hepsi sırlarla dolu. Okuyup her biriyle ilgili tüm detaplara hakim olmak için çıldırıyorum
Bazı sahnelere ekstra aşık oldum… Gece yarısı Çiçeği mükemmeldi mesela Jace tam da bu akşam olan şeylerin üzerine kaldıramıyorum Clary birden bu olayların içine girdi ve aksiyonun tam merkezine yerleşti. Aranan kupa, ve geçmişin sırlarıyla dolu sahnelerden aşırı keyif aldım.
Kitabın üç ana bölümü var ve her birinde aksiyon zirvedeydi. Her sahnede bambaşka bir şey öğrendik ve olayların hızına yetişmek kolay değildi Özellikle öyle bir gerçek açığa çıktı ki “hayır ya bu gerçek değil şaka dimiiii?” tepkimi saklayamam. Ben buna dayanamam dostlar Şimdi koşarak ikinci kitaba kaçıyorum ama girişi böyleyse devamı alev alacak hazır olun!