Puan vermedi·416 syf.····Okunma: 11 Nisan 2024 01:02 #nightbane
-ALEX ASTER
“Yönetmek bir onurdur ama her zaman bir zevk değildir, Isla. Halkını yönetmeye git. Karşılarına çık. Onlara karşı dürüst ol. Onların hükümdarısın. Sen kendini buna layık gör ya da görme, sen sahip oldukları şeysin..”
#lightlark ‘ın ikinci kitabı Nıghtbane İki diyarın hükümdarı. Okuyanlar ilk kitaptan bilir ki hükümdarlardan Wıldıng’ın hükümdarı Isla laneti bozmuştu. Ve yeteneklerini keşfetmeye başlamış, geçmişten gelen gizli kalmış sırlarıda bir bir ortaya çıkarmaya başlamıştı.
İki güçlü hükümdarın da aşkına mahzar olmuş aşk üçgeninin tam ortasında kalmıştı. Yaşadığı büyük iki ihanetle ise sarsılıyor. Biri en yakın arkadaşı sandığı Celeste, diğeri ise unutturulmuş olsa da aşkı yaşadığı Grim. Bu ihanetleri sindirmeye çalışması bir yana, birde iki diyarda taç giyerek aldığı sorumlulukların artmasıyla omuzlarındaki yükü artıyor. Tabi çevresinde güçlerinin farkında olmayan ve hükümdar olmayı haketmediğini düşünenlerde var. Ama o güçlerinin farkına vardıkça ve yaklaşan savaşı düşündükçe bür yanı pes etmeye müsait olsa da bir yandan da Lightlark için dimdik durmaya çalışıyor.
Lightlark kralı Oro onu saf katıksız bir sevgiyle seviyor ve her anında Isla’nın en büyük destekçisi oluyor. Fakat karanlığın efendisi her an ensesinde. Unuttuğu Her şeyi hatırlayıp ona geri dönmesini arzuluyor. Isla ise Grim’in ihanetini sindirmiş değil bu nedenle onun yaratacağı yıkıma karşı hazırlanıyor. Bir karar vermek zorunda. Ya halkına karşı sorumluluğunu yerine getirecek ya da karanlığın efendisinin isteğine boyun eğecek ve en tehlikeli hainin, yani kalbinin arzularına yenik düşecek.