2024 42. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2024 14:38
Hayat her zaman çok istediğimiz, arzuladığımız her şeyi bize vermiyor; kabul etsek de etmesek de hayat bazen istediklerinizin tersi şeyleri de önümüze koyabiliyor. Oysa dışımızda akıp giden bambaşka bir dünya daha vardı. Ve çoğumuz bu dünyanın içindeki sefaleti, yıpranmışlığı, yoksulluğu, çaresizliği ve unutulmuşluğu göremiyorduk. Ten rengi ister beyaz ister esmer olsun. Gittiği ibadethane ister cami ister kilise olsun. Bu ülke tüm renkleriyle bir bütündür. Arada sırada birbirimize kırılabilir, kızabilir hatta birbirimizi dövebiliriz ama bize dıştan gelebilecek her türlü saldırıda tek yürek olmayı da biliriz. İşte sınırda yaşayan insanların hayatlarından bu dersi çıkardım. Varlıklı bir ailenin kızı olan Adelya'nın hayali gazeteci olmaktır. Hayali olan gazetecilik bölümünü kazanır. Fakat istediği şehirde kazanamaz ama hayallerini ertelemek istemez ve okumak için hiç istemese de Van'a gelir. İlk zamanlarda şehre insanlara büyük bir ön yargıyla yaklaşır. Hepimizin bazen bu hayatta ön yargıları yok mu. Adelya şehre karşı olan ön yargısını kırabilecek mi? Van'da neler yaşayacak. Nasıl dostluklar kuracak. Ben yazarın kalemini çok seviyorum. Van'ın tarihi turistik yerlerinin de anlatıldığı bu kitabı ben çok severek okudum. Sizlerede okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
Yedi KiliseSelami Çınarcı · Kitap Müptelası Yayınları · 202357 okunma