2024 1. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2024 16:52
Osaka Üniversitesi profesörü Schwentker'in bu kitabını ilk kez Tarih Obası Youtube Kanalının videosunda gördüm ve hemen aldım. Kitap genel anlamda samurayları anlatsa da samuraylar aracılığıyla samuraylardan önce ki askerleri, Ortaçağ Japonya'sını ve genel anlamda Japonya Tarihine de değiniyor. Schwentker, profesör olduğundan doğal olarak kitabı birazcık ağır. Özellikle kimi yerlerini çok kez okumanız gerekiyor. Benim gibi Japonya Tarihi üzerine hâlihazırda bir bilginiz varsa üstüne bilgi eklemek için okuyabilirsiniz. Benim kitapta en sevdiğim bölümler 4. ve 5. bölümler olan "Yaşam Biçimi Olarak Savaş" ile "Samurayların Günlük Yaşamı ve Özel Hayatı" oldu. Çünkü hiç bilmediğim samurayların aile hayatı, evlendiği kişiler, çocukları, cinsellikleri, silah ve zırhları gibi bilgileri edindim. Ama açıkçası Japon Tarihi üzerinde ortalamanın üstünde bir bilgisi olmayanlar için pek uygun bir kitap değil. Ben tahminen bu kitabın %75'ini anladığımı düşünüyorsam bu kişiler daha az verim alacaklardır.
SamuraylarWolfgang Schwentker · Runik Kitap · 202128 okunma