2024 14. kitabı
Kuyucaklı Yusuf... Anne ve babasının gözünün önünde katledilmesiyle sahneye çıkan yiğit Yusufla başlıyoruz. Ancak yaşadığı bu travmanın etkisini sonradan yaşadığından mıdır nedir gittikçe yalnızlığında boğulan ve silikleşen bı Yusuf görüyoruz. Her şeye rağmen Yusuf'un dik duruşunun hiç bozulmamasını beklerdim. Ancak kitapta geçen şu cümle bu durumun özeti olacak galiba : " Hiç geçmeyen hiç unutulmayan şeyler de var .Ölünceye kadar insanın sırtından atamayacağı şeyler de var ." Kitapta olaylar tüm canlılığıyla anlatılırken çevre tasvirleri ve ruhsal çözümlemeler ihmal edilmemiş . Yapılan her olayın neden meydana geldiğini hangi duygularla oluştuğunu açık bir şekilde okura sunuyor Sabahattin Ali. Güçlü derebey , ezilen köylü , mal ve saygınlığa tapmanın daha doğrusu gücünü hep koruduğunu o yıllarda da görebiliyoruz. Bir nevi kavga romanı desek abartmış olmayız. Ancak bu çekişmelerin olduğu ortamda Yusuf ile Muazzez'in de tutkulu aşkı eşlik etmiş. Enfes bi kitaptı nasıl sona geldiğimi kendim bile fark edemedim. Keşke devamı olsaydı daha çok okusaydım dediğim bi eser. Okuyucularına şimdiden keyifli okumalar.
Kuyucaklı YusufSabahattin Ali · Tükenmezkalem Yayınları · 2020210,6bin okunma