"Öğrenci hazır olduğunda, Usta her zaman oradadır."
Bir Ruhun Yolculuğu
Merhabalar... Bir Ruhun Yolculuğu adlı spritüel kitabın kendimce incelemesi ile buradayım. Yazarın başından geçen deneyimlerle bölümlere ayrılmış kitap, Hintli bir mistik olan Acharya tarafından ziyaret edilen yazarın astral seyahatleri ve bu seyahatlerde yaşadığı sıradışı yolculuğu anlatılıyor, yazarın perspektifiyle.
Yazar, Londra Kraliyet Hava Kuvvetlerine katılıp lisanslı pilot olan kardeşinin ölüm haberiyle sarsılıyor ve şok geçiriyor. Bu yas sürecinde yaratıcının varlığını sorguluyor. Yine böyle umutsuzluğun ve kederin pençesinde olduğu bir gün Hintli bir guru tarafından ziyaret ediliyor. Adı Acharya olan Hintli guru, astral projeksiyonu kullanarak onu mental dünyadan 'ölümden sonraki dünya'nın astral düzlemlerine götürüyor. Yazar bu kişisel deneyimlerinde; astral seyahat, yaşam, ölüm, ölüm sonrası, tekamül, karma, benlik, enkarnasyon hakkında yeni şeyler öğreniyor ve astral düzlemde gerçek hayatta kaybettiği sevgilisi ile ve kardeşiyle görüşüyor. Bu hususta ölümden korkmanın ne kadar mantıksız ve boş olduğunu anlıyor. Bu öğretiler sayesinde imkansızın olmadığı sınırsız büyüleyici boyutlara geçiş yapıyor. Ve kitaptaki nota göre yazarın beden dışı deneyimlerinden hemen sonra yazılan anekdotlara dayanılarak kitaplaştırıldığı söyleniyor.
Birçok gizemi ve değişik bilgiyi içinde barındıran bu kitabı okurken hem şaşkınlık yaşadım hem bazı yerlerinde ürperdim. Hemde kitap ilerledikçe yer yer sıkıldım. Gereksiz uzatılmış gibi geldi bana. Bu tür kitaplara fazlasıyla aşina ve meraklıyım fakat henüz zamanı mı gelmedi, dili ve aşırı uçlarda yaşanan deneyimleri okumak mı yordu bilemedim. Yine de farklı bir okuma serüveniydi diyebilirim sanırım. Bütün bunlar olmuş mudur? Bilemeyiz. Tam olarak gözü kapalı inanamayacağımız gibi kesinlikle de olmamıştır diye reddedemeyiz. Yine de yazarın kalemine sağlık. Spritüel konulara ilgi duyan okurlara tavsiye edebilirim. Yine de okunabilir bir kitap.
Keyifli okumalar diliyorum, kitaplarla kalın.:)
Sevgiler...<3