···Okunma: 17 Mayıs 2024 00:00 Herkese selamlar, Mucize Beyin gerçekten mucizevi bir kitaptı. Başta beklentimi karşılamayacağını sıkılacağımı sanmıştım ama okudukça fark ettim ki bu kitap herkesin hayatına dokunması gereken bir kitap. İnme geçiren bir nörobilimcinin hayatını anlatıyor aslında. İnmeyi geçirdiği andan 8 yıl iyileşmek için verdiği mücadeleye uzanan bir kitap bu. Lakin otobiyografik özelliğinin yanı sıra bana kalırsa bir kişisel gelişim kitabı aynı zamanda. Jill'in hayatını okurken (daha doğrusu hislerini demeliyim çünkü kitap olaylardan daha çok hislere ve düşüncelere odaklanıyor) etkilenmemek elde değil. Annesiyle birlikte adeta karınca adımlarıyla olan çabası, iyimserliğini asla kaybetmemesi ve hayata olan bakışı açısını çok beğendim. Sağ ve sol beynimizi nasıl kullanacağımıza dair verdiği tavsiyeler oldukça faydalıydı. Ayrıca bu kitap inme geçiren veyahut inme geçiren bir yakını olan insanlara da bir umut ışığı yakabilecek adım adım onları iyileştirebilecek bir kitap. Tıbbi bilgisi olmayanlarda rahatlıkla okuyabilir kitabın ilk iki bölümünde gerekli olan terminoloji oldukça basit bir dille anlatılıyor. Herkese okumasını tavsiye ederim.