·508 syf.····Okunma: 16 Eylül 2017 17:20 Bir serinin daha sonuna geldik *¨*
Gerçekten de aksiyonlu, heyecanlı ve farklı bir evrendi.Epik Fantazi türünde çok kitap okumadım.Bu yüzden beni biraz daha etkilemesini, şaşırtmasını beklediğim bir kitaptı.Olaylar açısından özellikle de sonlara doğru öğrendiğimiz gerçekler beni oldukça şaşırttı da.Sadece yazarın oluşturduğu evren benim için fazlasıyla akıl kârıydı.Bunu da çok iyi düşünmüş diyebileceğim evrensel bir fikir yoktu.
Ama oluşturduğu evren dışında bir çok detay vardı ki resmen gözümüzün önündekini nasıl göremedim diye hayıflandım. Calamity başlı başına bir olay olsa da son sahnesinin daha çarpıcı olmasını isterdim.Son sahne demişken yazarın bağladığı son olaylar hoşuma gitti.Bir iki detayla bize Asilerden de sahneler, mutlu sonlar yada kimdir bunlar diye bir bölüm sunsaydı tadından yenmezdi.
Bunun dışında, bütün bu fantastik unsurları elediğimizde yazarın vermek istediği mesaj o kadar güzeldi ki...İnsanların eline bir güç verdiğinde ortaya çıkan kötülük...Bu kötülüğe rağmen yine iyiliğe inanan bir insanlık...Gerçekten de buna inanmak bunu dilemeye devam etmek gittikçe zorlaşıyor.Ama elbette inananlar hep var olacaktır.
Ben severek okudum.Sevildiği kadar varmış.Öneririm.