Sizce doğru mu?
❝Kadın erkekle bir kez eşit hale getirildi mi, artık ondan üstün olur.❞ # SokratesSokrates
1.596 Gösterim
Bir ayetle cevap verim olur mu?😀
Önceki 4 yanıtı göster
Züleyha misaliZüleyha misali peki sence kadını bir obje olarak, bir satışı ürünü ( ben buna direk feministliğin getirdiği sonuçlar olarak görüyorum) olarak gören kâfir toplum mu suçlu? Ve kadın hayatın içinden bir varlık değil mi?
2 yanıtı göster
Doğru, tam da bu sebepten kadın varlığı rahatsızlık sebebi 😎
Önceki 8 yanıtı göster
@smra_ypl rica ederim. İyi geceler 😊✌️
Aslında eşit olamayız çünkü kadınlar her zaman üstündür😊😊
Önceki 2 yanıtı göster
Dünyadaki 8 milyar insan bir araya gelse senin kadar kimse güzel gardaşım diyemez abla ya 😂😂😂💙💙💙🌹🌹🌹
1 yanıtı göster
"Eşitlik lafta bile yoktu değil hakikatte olsun." Havva'nın Üç KızıHavva'nın Üç Kızı
Sözün başı ve sonu olmayınca tam anlaşılmadı desem 😊
Kadın da erkekte farklı üstünlüklere sahiptir. İkisinin de üstün olduğu özellikler vardır fakat eşit olma ya da birinin diğerinden üstün olma durumu yoktur diye düşünüyorum..
Önceki 2 yanıtı göster
SevimSevim o sebeple günümüzde başarılı olan her kadın çok büyük engelleri aşmış oluyor.
Üstünlük gibi durum söz konusu değil. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur sadece yaratılış ve sorumlulukları farklıdır. Üstünlük ancak takva iledir. Kadınin sadece el üstünde tutulması gerekiyor fitratindan ötürü ilgi ile beslenir ve hassastırlar. Benim bakış açım bu ....Allah daha iyisini bilir 🙂
Önceki 2 yanıtı göster
SultanSultan erkek ve kadın fıtratlarından dolayı farklı tabi ki eşitlik mümkün değil. Ancak kadını yukarıda yazdığım şeylerden uzak tutmamak gerekir. Dünyada 8 milyar insan var bunun 4 miyarı kadın. Bu sebeple kadın çok önemlidir. Kadınları deyim yerindeyse dış kapının mandalı gibi görmemek gerekir 😊
1 yanıtı göster
Hiçbir zaman kadın erkek eşitliğine inanmadım ve hâlâ da inanmıyorum. Sanırım bunun en büyük nedeni de ataerkil bir toplumda yaşamamızdan ileri geliyor. Sokrates bu sözü neye dayanarak söyledi bilmiyorum ama deneyimleyerek söylediyse bile en azından bundan 2500 yıl önce kadın erkekten üstün olmuş 😄
Önceki 2 yanıtı göster
Coğrafya kaderdir Gülnihal Hanım 😀 İnsanlar farklı aile ya da ülkede doğsaydi herkesin düşüncesi farklı olurdu.😀 Kafamızdaki çoğu düşünce ve inanç bize ait değil, toplumun değer yargılarını gösteren insancıklarız. En basitinden şöyle diyeyim. Mesela burada bile yorum yaparken herkes başkası acaba beğenir mi diye kendimizi kastiğimiz için orijinal insan yok denecek kadar az 👌