·320 syf.····Okunma: 25 Mayıs 2024 23:25 Kitaba başlamadan önce biraz incelemelere baktığımda genel olarak beğenilmediğini gördüm. Türünün bilinen isimlerin kitaplarına aşina olduğumuz için evet bu kitap onların yanında biraz basit kalmış denilebilir ama ben beğendim. Wicket annesi intihar etmiş, babası ise kaçak bir suçlu olan 17 yaşında hacker bir kızdır. Küçüklüğünden beri hayatı suç ve dümenler üzerine kurulu olduğu için küçük kardeşi Lily ile beraber yaşadığı koruyucu ailesine ve normal hayatına alışamamıştır. Bir sabah uyandığında kapısının önünde eski en yakın arkadaşının günlüğü ile üstünde beni bul yazılı bir not bulur, okula gittiğinde ise bu arkadaşının dün gece intihar ettiğini öğrenir. Bence +15 ve üstü bir kitap, eğer gizem türünü seven varsa her yaşta okunur. Ben bu tür kitaplarda genel olarak suçluya değil olay örgüsüne odaklanırım ama asıl suçluyu ben bile tahmin ettim, yine de okurken aldığım zevke bir etkisi olmadı. Üç kitaplık bir seri ama sonu da ucu açık bitti yani asıl yaşanan olay bu kitapta sonlandı diğer kitapta büyük ihtimal başka olaylarla uğraşacak. Bence gizem-polisiye türü okuyanlar için güzel bir seçenek okuması da kolay yazarın dili de akıcı boş olaylar ve betimlemelerle vakit harcamıyor tavsiye ederim.