Bu bir isyandır...
2024 69. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2024 00:48
"Küçük nedenler, büyük sonuçlar." ... Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok sinirliyim. Şimdiye dek okuduğum en ilginç kurgulardan biriydi ve konusu doğaüstü derecede güzeldi bence. Ama çok kısaydı, yazar her şeyi 88 sayfada anlatınca cazibesi gözümde düştü hikayenin. Keşke filmi olsa. Keşke... Konusuna kısaca değineyim; 19 yaşında genç bir kız evliliği bir oyun gibi görür, evlenir ve hamile kalır. Kocasına karşı saygısını boşa geçirdiği vakitler yüzünden kaybeder ve bir gece kocasını başından vurur. Hapse atılır ve kızını mahkumken kendi doğurup intihar eder. Ablası da çocuğu alıp kendi çocuğuymuş gibi yetiştirmeye başlar. Şimdi diyeceksiniz ki bu ilginç bir konu değil ki! Evet her şey buradan sonra başlıyor. Kitabı okuyacağınızı sanmayarak kısaca değineceğim sonradan olanlara: Obsesiflik derecesine varan kızım farklı olsun isteğiyle delirmiş bir anne var karşımızda. Kızım zaten güzel, dans da ediyor diyor, daha fazla farklı olsun diye okuma yazma geç öğretiyor. İlgi çekmesi için düşük not almasına göz yumuyor. En sonunda bale okuluna Paris'e gönderiyor. En iyisi olmak için bale yaparken aç kalan bir kız. Bakışlarıyla insanları ürkütür ve muhteşem bir güzelliğe sahiptir. En sonunda kemik erimesinden bacakları kırılır ve bir daha dans edemez. Annesi-teyzesi- de ona gerçekleri açıklar ve artık mükemmel olmadığı için kızdan nefret eder, kız da kaderini annesininki gibi yapmaya and içer. Tiyatroya başlar, bir adamdan hamile kalır. Ve yıllar sonra, 19 yaşında kızını bırakıp intihar edecekken ortaokuldan beri görmediği hayatının aşkıyla tekrar karşı karşıya gelir. Tuhaf bir kavuşma yaşarlar. Ve bu olaydan sonra yazarımız Amelie Nothomb kendi ölümünü yazar, kızla arkadaş olur ve annesininki gibi cinayet fikrini kızım aklına sokar istemeden de olsa. Kız-Plectrude- da onu öldürür ama hapse düşmez. O kadar güzel, o kadar güzel bir konuydu ki anlatamam. Eğer kitap 200-300 sayfa sürseydi kesin 10000/10 falan verirdim. Çok kalbim kırık, çok... ACİL FİLMİ ÇIKABİLİR Mİ LÜTFEN?! Bana balerin temalı film kitap önerirseniz sevinirim <3 (balerin ve afacan mucit izledim) Kitapların ışığı hep üzerinizde olsun!
Özel İsimler SözlüğüAmélie Nothomb · Doğan Kitap · 200526 okunma
1.000 Gösterim
.Elf.
Bu arada kızın isminin yazımı zor diye -plectrude- tek bir kez yazdım (en sonda)
Balerin ve aferin mucit önerecektim :,)
.Elf.
Lale eğer yaş sınırlarına takılmıyorsan önerdiğim diziler mütteşemlerdir acil izlemelisin, invincible da var oraya yazmadığım. ATLA'yı saymıyorum zaten aşığım...
yazar kendi ölümünü yazar derken anlamadim ya
.Elf.
Yazarım ismi Amelie Nothomb ve kitabın sonunda da yine Amelie Nothomb adlı bir yazar çıkıyor karşımıza, ancak Plectrude kadına anlattıklarını Amelie yazar diye korkup öldürüyor