Audur Audur Ava Olafsdöttir isimli yazarı ilk kez Sessizlik Oteli isimli kitabi ile tanımıştım. İlk okuma kitabım çok güzel iken bu kitabı hiç ama hiç beğenmedim. Puan vermeye bile layık görmüyorum.
Bu kadar olumsuz eleştirme yapmanın sebebi yazarın kitabı tamamen zaman kaybı yaşayan bir hikaye olarak anlatması. Boşanma aşamasında olan bir kadının ikiz çocuğuna gebe olan arkadaşının büyük çocuğu ile birlikte yaptığı yolculuk ve ilişkileri anlatılıyor.
İzlanda edebiyatına karşı şiir konusunda biraz ilgi duyuyordum fakat biraz da destansı havada eserler sanırım beni cezbediyor. Yazarın dediğim gibi kitabını okusanız da olur okumasanız da. Yoldan geçerken hiçbir edebi bir katkısı olmayacak şekilde yavan ve ders verici ögesi olmadan sıkıcı bir havada yazılmış.
Kasım YağmuruAudur Ava Olafsdöttir · Pinhan Yayıncılık · 201632 okunma