···Okunma: 27 Mayıs 2024 14:38 Merhabalar
"Hayattaki her şeyin gerçekdışı olduğunu düşünüyorum, öyle değil mi?"
Dokuz yaşınıza kadar size eşlik eden hayali arkadaşınız olduğunu düşünün, en yakın can dostunuz, dilediği zaman insanlara görünen dilediğinde ise görünmeyen. Dokuz yaşınıza bastığınızda puff sizi bırakıp gidiyor ve onunla ilgili hiçbir şey hatırlamayacağınızı söylüyor.
Ama siz 30 lu yaşlara geldiğinizde bile onunla ilgili tüm anınızı hatırlıyorsunuz ve bir gün onunla bir kafede karşılaşıyorsunuz, vaov harika değil mi ? Peki üzgün mü mutlu hissedersiniz?
En ihtiyacınız olduğu anda bir anda hayali dostu Michael'i karşısında gören Jane, ona karşı çekimine karşı koyamadı ve elbette Michael de Jane e karşı
Tatlı bir aşk hikayesi bizleri bekliyor, birbirlerine kavuşabilecekler mi derken kitabın sonuna geldim, içim sıcacık.
Jane'in hayatı hakkında birkaç dipnot bırakayım, kuzucuğum annesi ünlü bir yapımcı ama nasıl yoğun, kızının doğum günü partisine katılamayacak kadar. Kızının hayatına ne yeyip ne içeceğine ne giyineceğine kadar karışıyor, Jane de oyun yazarı ve annesinin şirketinde çalışıyor, erkek arkadaşı olacak hayırsız ha var ha yok öyle kaba ki ünlü biri ama burnu havada artist Jane bu hayatından bunalmış vaziyette tekrar karşınıza çıkan Michael onun için kurtuluş bileti adeta ama bir sorun var, büyükannesi erken yaşta(34) kalp krizi ile ölmüştür annesi bu gerçeği bir gece onunla paylaşır, hayali arkadaşı Michael bu geçiş yolculuğunda kime destek olmak için hayatlarına tekrar dahil olmuştur? Annesi Vivienne mi yoksa Jane e mi?
Okuyun, ben yazarın diğer eserlerini araştırmaya gidiyorum, keyifle kalın dostlarım
~
"Bu hayatta aşktan daha güzel hiçbir şey yoktur ve aşk zor iştir fakat git ve seni sevebilecek birisini bul ve sonra da o kişiyi sevebilmek için elinden geleni ardına koyma en iyisini yap"
~
"İnsan bazı şeyleri düzeltmeye çalışırken bilinçaltı araya girmeden önce daha ne kadar mutsuz olması gerekirdi ki?"
~
"Hayat sırf zor diye, sürekli kötü şekilde bitiyor diye başka bütün hikayelerin sonu da kötü bitmek zorunda değildir. Doğrusu tıpkı bizler gibi hikayelerimizin de birbirinden farklı olması güzel değil de nedir?"
@nemesiskitap #mucize #jamespatterson