Gazze ve gösteriş Müslümanlığı üzerine
Çocukların öldüğü bir dünya kabul edilemez. Bu dünyada adalet diye bir şey yok. İsrail Katil bir Teröristtir. Kabul edilebilir bir şey değildir. Yaşananlar korkunç ve çok üzücü, fakat elden maalesef bir şey gelmiyor. Paylaşımlarınız maalesef oradaki bir kişiye bile etki etmeyecek. Mevcut kapasiteniz dışında büyük bir etki yaratamayacağınızın bilincinde olun. Dua edebilirsin, Sosyal yardımlara Etkinliklere katılabilir, destekleyebilirsin. (Bakara, 2:153) Hamasın Terörü desteklediğini de görmezden gelmemelisin. Aylarca Gazze yardım isterken ülkemiz de ki depremden kaybettiğimiz binlerce insana sessiz kalmamalısın, günümüzde yaşanan şehitlerimize sessiz kalmamalısın. Bu ülkenin kurulması için onca akıtılan kanlara sessiz kalmamalısın. (Nisa, 4:135) (Maide, 5:8) (Bakara, 2:177) (Bakara, 2:44) (Mutaffifin, 83:1-3) (Hud, 11:85) Şeriat ile bir adalet sağlayamazsın, verimli sonuçlar alamazsın. Şeriat insan inisiyatifine bırakıldığın da Şere dönüşür. Bireysel ya da yardım amaçlı edilen duaları sosyal mecralarda göze sokar gibi paylaşarak herhangi bir etki sağlayamazsın. ''Mahrem'' dediğimiz kavram sadece başörtüsü, uygun giyinme değildir. Sözle, dille, gizlilikle, sabırla ve tabii ki görsel objektif uygunlukla olur. (Nur, 24:30) Göstere göstere sadaka verilmez. (Bakara, 2:264) Kendinden olmayanı yok etmeye meyilli olmak Müslümanlık değildir. (Kafirun, 109:1-6) (Bakara, 2:256) (Maide, 5:32) (Rum, 30:22) Sosyal mecralarda insanların gözüne sokarak 24 saat zırt pırt dua/namaz görseli paylaşılmaz. Edep/mahrem dediğimiz şey budur. Allah ile senin aranda olandır Mahrem. Sürekli insanları rahatsız edecek düzeyde paylaştığınız dualar, dini görseller, insanları ilgilendiren bir şey değildir. Sizi alçaltmaktan başka bir işe yaramaz. (Maun, 107:4-7) (Hucurat, 49:12) (Bakara, 2:264) (Enfal, 8:47) Kuranla ilgili paylaştığım kaynaklar konuyla bağlantılı sosyal media da insanı rahatsız edecek düzeyde karşılaştığım için insanları aydınlatma amaçlı paylaştım, kaynaklar surenin kendisini içermez. İnsanların kaynaklar ile bağlantısını bağdaştırmasını hatırlaması için kaynaklara bakıp karşılaştırabilir. Sanmıyorum bakacaklarını ama bir umut belki temiz biri objektif olup kendi hatasının farkına varır. Dua ya da dinle ilgili paylaşımlardan kesinlikle şahsen rahatsız değilim. Bu durumu hastalık derecesine getirenler 24 saat durmadan paylaşan algı yapanlar ve bokunu çıkaranlardan rahatsızım.
·1 alıntı·
Hocam harikasın bütün aklımdan geçenleri yazmışsın. Teşekkürler emeğin için.
Hüseyin Eriş
eslf ben Teşekkür ederim
Hüseyin Eriş
Tevrat ve İncilden de kaynak paylaşırdım ama tahminimce okumazlar.