Lightlark serisinin ikinci kitabı Nightbane.
İlk kitapta ki evren,karakterler beni heyecanlandırmıştı. İlk kitabın sonunda kırılan lanet sonucunda Isla kendi hükümdarlığını yaptığı Wildling’le birlikte Starling halkınında hükümdarı olmuştur. Amacına ulaşmış olan Isla, lanetin kırılmasından sonra kendi güçlerini farkedip, halkını en kısa zamanda güçlendirmeye ve onları en iyi şekilde yaşatmaya çalışıyordu.
Bu arada ilk kitaptan beri Oro ile yaşadığı çekim devam ediyor ve birbirlerine iyiden iyiye yakınlaşmaya başlıyorlar. (Grim hayranı olarak bu benim sinirimi bozmuştu ) Kırılan lanetler sonrasında Grim ortadan kaybolmuştu ama cismen. Çünkü Isla geçmişinde yaşadığı ama hatırlamadığı aşkını, kesitler şeklinde görür haldeydi. Grim ile yaşadığı aşkı hafızasından silinmiş olsa da, Grim’in yaptığı büyü sayesinde rüyalarında geçmişe gidiyordu. Grim’in ihanetini sindiremeyen Isla için bu durum sinir bozucu hale gelmişti.
Herşey Isla için iyi gitmeye başlarken, Grim’den gelen çağrıyla tekrar kendilerini savaşa hazırlanırken buluyorlar. 30 gün içerisinde adayı terketmezler ise içindekilerle birlikte adayı yakacağı haberini verdi Grim. (İşte sayfalarca beklediğim Grim sahneye giriş yaptı )
Isla kendini iki aşk ortasında bulurken bir seçim yapması gerekiyordu. ( Benim seçimim Grim ile olmasıydı )
Stratejiler, ihanetler, kaoslar ve ters köşeler bu kitapta da hız kesmeden devam ediyor. Tabi ki aşk’ı unutmayalım. Yetişkin içerikli bir kitap olduğunu da belirteyim. Fantastik evreni sevenler için inanılmaz boyutta bir kitap. İlk kitapta da olduğu gibi başlarda bu kitapta durağan ilerliyor. Ama sonra bir açılıyor ki sayfaları nasıl çevirdiğinizi farketmiyorsunuz bile. Büyülü bir evrene yolculuk etmek tarifi imkansız. Serinin son kitabını merakla bekliyorum