···Okunma: 01 Haziran 2024 17:02 10 senelik bir çalışmanın sonucunda ete kemiğe bürünmüş müthiş bir kitap. Carl Sagan'ın akıcı ve tarafsız anlatımı çok başka. Bu kitabında da aynı şeyi görüyoruz. Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı, iki temel üzerine kurulmuş; Bilimin önemi ve kuşkuculuk. Kitapta da 25 bölüm var ve bu bölümlerin hepsinde de bilime verilmesi gereken önemi ve kuşkuculuğun yani sorgulayıcı olmanın insanlara ve devletlere getirisini mantıklı bir şekilde açıklıyor Sagan.
Öncelikle ilk bölünler oldukça ilgi çekici diyebilirim. Ama daha sonrasındaki UFO kısımları size acaba hep UFO'dan mı bahsedecek diye sordurtabilir. Ama merak etmeyin daha fazla sürmüyor ve tekrar başka başka konulara atlıyor Carl Sagan. Benim en çok dikkati çeken şey Cadı'lar! hakkındaki bölümlerdi. Yapılan ikiyüzlü yargılama ve işkenceler tüylerimi diken diken etti.
Bilime gönül vermiş ve biraz da olsa sorgulamaya başlamış kişilere şiddetle tavsiye ediyorum. Kitap bittiğinde keşke bir 650 sayfa daha olsaydı diyebilirsiniz.