2024 31. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2024 01:58
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu/Stefan ZWEİG Kitabı 2017 Nisan ayında Kumluca'da iken okumuştum. 7 yıl sonra tekrar okudum. Okul kapanmadan önce elimde okunmayı bekleyen birkaç kitap var, biri Stafen Zweig, bu kitabı okuma planımda yoktu ama dün bir kitap bitirdim, onu paylaşmadan önce bunu okuyasım geldi, çünkü konu farklı olsa da bu kitapla aynı tadı aldım. BBKM bitince de o sanki o gölgede kaldı, önce bunu paylaşmak istedim, onu belki yarın... Elimde aktı gitti, duygu yüklü bir mektup okudum, sadakat, adanmışlık, aşk... Bugün kitap dostlarımla konuşurken Orhan PAMUK'un Benim Adım Kırmızı kitabında anlatıcı kahraman kimliğini konuştururken kendini o kahramanın yerine koyup tüm duygularını hissederek söyletmesi müthiş bir şey benim için, Orhan Pamuk erkek olmasına rağmen Şeküre yani bir kadına çok iyi bürünmüştü, aynısını burada Zweig'de gördüm. Benim yapamayacağımı yapan herkesi Takdir ederim. Kitap Bir kadının vefat etmeden önce, çocukluğundan beri aşık olduğu Yazar R'ye en başından itibaren, ona aşkını yaşadığı süreci, karşılaşmalarını vs. mektupla anlatmasını konu ediniyor. Sana, beni hiç tanımamış olan sana.../Syf.8 Kendimi umuda kapılmaktan ve daha fazla hayal kırıklığına uğratmaktan koruyacağım ve ona bir daha bakmayacagım./Syf.9 Sonuçta ben kimdim ki senin gözünde? Yüzlerce maceran arasında benimle yaşadıkların senin için, sonsuzluk zincirinin sıradan bir halkasından ibaretti sadece./Syf.43 Yüreğime onlarca ok saplanmıştı; canım yanıyordu./Syf.73 Biliyorum ki ismim yanında söylense bile kulakların sadece bir yabancının ismini duymuş olacak/Syf.75 Çünkü doğum günü insanın kendi üzerinde düşündüğü bir gündür./Syf.78 Tavsiye eder miyim? Beğenerek okudum #tavsiyeederim
Bilinmeyen Bir Kadının MektubuStefan Zweig · Panama Yayıncılık · 2019266,5bin okunma