Aslında hiçbir şeyin farkında değiliz.
2024 9. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2024 16:17
Açlık – Knut Hamsun Açlık, Norveçli yazar Knut Hamsun‘un 1890 yılında yayımlanan ilk romanıdır. Eserde, yazarın gençlik yıllarında yazar olmak için verdiği mücadele etkileyici bir üslupla anlatılmaktadır. Roman, açlığı en korkunç derecede yaşayan bir yazarın öyküsüdür. Açlık kahramanın fiziksel ve ruhsal durumunu derinden etkiler. Knut Hamsun, bu hâli Açlık adlı eserinde ustalıkla anlatmaktadır Bu eser gerçekten beni çok etkiledi. Bitmesini istedim çünkü ruh halimin üzerinde çok etkisi vardı, bir yanımda bitmesini istemedi çünkü üslup ve akıcılığı mükemmel bir kitaptı. Kendinizi sıkça sorguladiginiz eleştirdiğiniz karaktere çokça kızdıginiz bir olayın içinde buluyorsunuz kendinizi sürekli ben olsam ne yapardım demekte kendinizi alamıyorsunuz olaya gelirsek de; Andreas, kiralık bir odada yarı aç, sefil bir hayat sürmektedir. Çok yoksuldur. Birkaç gazetede yayınlanan yazısından aldığı paralarla karnını doyurmaya çalışmaktadır. Yazlan çoğu zaman parklarda kalmakta, yazılarını da sokaklarda yazmaktadır. Çok aç kaldığı zaman üstündeki eski püskü giysilerini satarak karnını doyurmaktadır. Fakat asla ideali olan yazarlıktan vazgeçmez. Andreas sokaklarda yazarlığı için çok zengin bir malzeme ile karşılaşır. Hiç tanımadığı insanlarla dost olur, onlar hakkında zihninde hayaller kurar. Hayal gücü çok geniştir. Yazma tutkusu ona inanılmaz şeyler yaptırır. Sürekli zihnindeki kurgularla gerçeği birbirine karıştırır tüm yaşadıklarına rağmen asla yazmaktan vazgeçmez son ana kadar hala umudu vardır. Bu kitap sana ne kattı derseniz: - gurur kelimesinin ben de ne anlama geldiğini - açlık, sevgi, hürriyet, sıcak bir ev, kelimelerinin benim hayatımda ki varlıkları - bir şeyi isterken gittiğin yolun doğru olup olmadığı vb... Konular beni kitap boyunca çok düşündürdü. Mutlaka
AçlıkKnut Hamsun · Kapra Yayıncılık · 202335,6bin okunma