2024 16. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2024 00:00
Uzun zamandır gerilim ya da cinayet türünde bir kitap okumuyordum. O yüzden biraz sarsıldım açıkçası. Ama beklediğimden da farklıydı. Kan kelimesi geçiyordu başlarda diye hatırlıyorum, bu yüzden tüm bu gizli geçmişin gerçekten kanla dolu olacağını düşünmüştüm. Ama daha farklı bir tür vahşetti. Kitap aklınızla oynuyor çünkü baş karakterin aklından şüphe ettiği çok an var. Ama ara sıra baş karaktere de kızmadım değil, gözünün önünde çok fazla kanıt varken sürekli şüpheye düşmesi sıktı beni. Kitabın sonu için ise kimseye üzülmedim demek istiyorum. Üç karakter de takıntılı, manyak ve sapkın karakterlerdi diye düşünüyorum. Spoiler spoiler spoiler. Lowen'in evde durmaya devam etmesi, şartlar ne olursa olsun evli bir adamdan hoşlanması ve onla birlikte olması, yatağa bağlı hasta bir kadın için boş bir kabuk diyebilmesi. Verity başlı başına psikopat zaten. İki ihtimalde de. Ben de yazıyorum ama bu kadar manyakça yazamaz hiçbir insan, kendi hayatını kendi çocuklarını böyle kanlı bir kurguya dahil edemez. Jeremy de manyaktı. Lowen'le tanışmaları gerçekten şüpheli. Otobiyografiden daha önce haberi olmaması imkansız. Çünkü kendi ağzıyla söylüyor, notları toparlamaya çalıştım ama işin içinden çıkamadım diye. Mektubu gerçek kabul edersek zaten bir katil. Hem de iki kere karısını öldürmeye çalıştı. Sebep ne olursa olsun o bir katil. Jeremy ve Verity'nin ilişkisi her iki ihtimalde de hastalıklı. İlkinde Verity bir manyak ve ilişkileri bağlılıktan çok cinsellik. İkincisinde Verity kendi hayatının kötü bir versiyonunu yazıyor ama bundan eşine hiç bahsetmiyor. Demek ki konuşacak bir şeyiniz kalmamış, sağlıklı bir iletişiminiz yok, bu ileride benim başıma iş açar diyip önlem almayı akıl edememiş vs. Spoiler sonu Sonuç olarak hem gerçekçi hem hayalperest bir kurguydu. Yazarın başka eserlerini okumuştum, çerezlik olduğu için hoşuma gitmişti. Bu kitabı da sevdim sadece Verity karakterinin kitapları gibi elimden atmak, kapatıp gitmek istedim çünkü o kadar rahatsız ediciydi.
VerityColleen Hoover · Independently Published · 20186,9bin okunma