DEHLİZİN FEDAİLERİ I
2022 103. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2022 00:02
•Dehlizin Fedaileri I• ︎ °A l ı n t ı l a r° "Üst perdeden konuşarak ancak düşmanlık kazanırsınız." "İnsan çalışarak birçok unvan ve makam elde edebilir. Bu makamların başında şehitlik gelmektedir. Çünkü şehitlik makamı, hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır." "Öyle evlatlar yetiştirin ki adları Mehmet, soyadları şehit olsun!" "Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır." "Kaç aile bilmedikleri bir plan için evladından vazgeçebilirdi ki? Neyse ki vatan sevgisi ağır basıyordu." Yazar: Ömer Faruk Karaman Tür: Politik Kurgu/Hikaye Sayfa sayısı: 131 °K i t a p Y o r u m u° Bugün sizlere @omerfarukkaramann yazarımızın kitabıyla geldim. Kitap; farklı mekanların aynı zamanlarında doğan çocukların hikayesi ile başlayan siyasi bir kurgudur. Dehlizin seçtiği zeki, çevik ve sadık dört genç. Zülfikar, Ömer, Yağız ve Sedat... Hepsi birbirinden başarılı, hedefleri olan, devletin desteği ile büyüyen çocuklar. Hepsinin bir görevi var. Zülfikar; Kız Kulesinin mahzeninden Peygamber Efendimize ait olan kılıç ve elması alacak, Ömer; İrlanda Ulusal Kütüphanesindeki projelere erişecek, Yağız; Barnaban İncilini sahiplerine ulaştıracak ve Sedat; Amerikan kırmızı kitabı ele geçirecek. Okurken karşınızda kendilerini bu görevlere adayan dört yürek olacak. Kitabı okurken bazı sosyal konuları araştırma gereği duyacaksınız ve bu okumanızı daha keyifli bir hale getirecek. Karakterlerin ve tarihsel gerçekliklerin derinine inerek aktarılan kurgu, başarılı betimlemeleriyle sürükleyici bir okuma sağlıyor. Okuduğum sınırlı sayıdaki politik kitaplardan biri oldu. Siyasi kitaplara önyargılarınızı bir kenara bırakırsanız keyifle okuma yapacağınız bir yapıt diyebilirim. Devam edecek yazısı beni mutlu etti, çünkü en heyecanlı yerde bitti. Devamını sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Grubumla beraber okuma fırsatı bulduğumuz için teşekkür ederiz. Yazarımızın kalemi daim olsun, sevgilerimle... #gecekitaplığı #ömerfarukkaraman #dehlizinfedaileri
Politik Kurgu
Dehlizin FedaileriÖmer Faruk Karaman · Gece Kitaplığı · 2022110 okunma