Puan vermedi·64 syf.····Okunma: 04 Haziran 2024 23:35 ...
İnsan düşünmekten ölür.
Kaçmak çözüm değil, yalnızlığını artırır sadece.
Bir toplum, kendi başına yaşamayan insanların bir araya gelmesidir.
Toplum, gardiyanları olmayan bir hapishanedir.
Aile büyüklerimiz, öğretmenlerimiz, toplum, kısaca tüm otoriteler karşımıza hep yanlış sorularla çıktılar. Bizi yanlış sorularla sınadılar. Yanlış sorulara doğru yanıtlar vermemizi istediler. Biz soruları yanıtladıkça sınavı, yaşam sınavını kaybettik. Oysa yanlış sorulara doğru yanıt aramak yerine, doğru sorular bulmak için çaba gösterilmeliydi. O zaman yaşamı daha doğru tanıyabilir, sınavı kazanabilirdik.
Stalin ve baskıcı yönetimi, tarihin en karanlık dönemlerinden birini temsil eder. Josef Stalin'in Sovyetler Birliği'nde iktidara geldiği dönemde, bireysel özgürlüklerin bastırıldığı ve toplumun tüm katmanlarının tek tipleştirilmesinin teşvik edildiği bir rejim oluşturdu. Bu rejimin sonuçları ise felaketle sonuçlandı: milyonlarca insanın hayatı mahvoldu, toplumun ruhu zedelendi ve intiharlar yaygın hale geldi.
Stalin'in yönetimi, bireysel özgürlükleri kısıtlayarak toplumu kontrol altında tutma amacıyla sistemli bir şekilde propaganda, sansür ve zor kullanımını kullandı. Farklı düşüncelere ve muhalefete karşı acımasızca mücadele etti ve muhalifleri sindirmek için kitlesel baskı ve gözaltılar uyguladı. Bu ortam, insanların korku içinde yaşamasına ve düşüncelerini özgürce ifade etmekten çekinmelerine neden oldu.
Tek tipleşme, Stalin'in rejiminin bir diğer önemli özelliğiydi. Toplumu, belirli bir ideolojiye, yaşam tarzına ve davranış biçimine uymaya zorladı. Farklılıklar hoş karşılanmadı ve herkesin aynı şekilde düşünmesi ve davranması bekleniyordu. Bu durum, bireylerin kendilerini ifade etme özgürlüğünü yok etti ve insanların benzersizliklerini kaybetmelerine neden oldu.
Stalin'in yönetimi altında, toplumda intiharlar da önemli bir sorun haline geldi. Baskı, yoksulluk, sürekli korku ve umutsuzluk hissi, birçok insanın yaşamına son vermeye yönlendirdi. Stalin'in politikaları ve uygulamaları, insanların psikolojik ve duygusal sağlığını ciddi şekilde etkiledi ve birçok kişinin ruh sağlığını bozdu.
Sonuç olarak, Stalin ve baskıcı yönetimi, insanı ve toplumu tek tipleşmeye ve intihara sürükleyen bir dizi politika ve uygulama ile tanınır. Bu dönemde yaşananlar, insanlık tarihindeki en karanlık sayfalardan birini oluşturur ve insanlığa, özgürlük, adalet ve insan hakları konusunda daima uyanık olma gerekliliğini hatırlatır.
STALİN ÖLDÜ AMA AZERBAYCAN OTUZ ÜÇ YILDIR BAĞIMSIZ BİR ÜLKE VE ÖYLE KALMAYA DEVAM EDECEK...
...
Yazarın diğer kitapları gibi yine bu kitabını da beğendim. Sovyetler'in Azerbaycan işgaline değinmesi daha çok sevmeme neden oldu diyebilirim. Belki tek eleştirim olayların diğer kitaplara nazaran daha hızlı geçmesi olabilir.