Kadınlar mı istemişti bu hayatı yaşamayı? Peki buna sebep olanların hiç mi suçu yoktu?
Merhaba kitap sever dostlar bugün sizlere Deniz Üstündağ kaleminden çıkmış #şiraze kitabı ile geldim. Sade ve yalın anlatımıyla okuması kolay güzel bir okuma oldu benim için.
#kitabınkonusu
Şiraze (vildan) ve arkadaşları zürafa sokakta istemedikleri bir hayatı yaşamak zorunda bırakılan hayalleri ellerinden alınan kadınlar.
Şiraze üniversiteye gitmek için planlar yaparken kalbini verdiği adam onu atmıştı bu dipsiz kuyuya. Kızgındı ve öfkeliydi herkese. Kendini sadece Eyüp Sultan'da huzurlu hissediyordu. Tabi Garip Baba vardı kim olduğunu sormadan sohbet arkadaşı olan. Bir de Kerim çocukluk arkadaşı, tesadüfen görmüştü Şiraze'yi ve sırrına ortak olup dert ortağı olmuştu.
Düştüğü bataklıktan kurtulmayı başarmış yeni bir hayata başlayacakken öğrendiği acı gerçekler onu hapse götürmüştü. Doğduğu gün ölüm emrini veren dedesini öldürmüştü çünkü.
Burada da yine güzel dostluklar edinmiş, ezilen kadınların savunucusu olmuştu.
Öz ananesi mirası olduğu gibi Vildan'a bırakmış ve hapisten çıktığında büyük bir şirketin başına geçmişti.
Şiraze geçmişini unutmamış ve geride kimseyi bırakmamıştı. Çocukluk arkadaşı Kerim onu hiç yalnız bırakmamış tüm sırları beraber çözmüşlerdi. Arkadaşlarının intikamını alırken de yanında Kerim vardı.
Şiraze artık düşmanlarının korkulu rüyası büyük bir iş kadınıydı. Adaletsizliklerin karşısında dimdik duran sevdiklerini arkasında bırakmayan güçlü bir kadın.
Güçlü kadınların hikayelerini okumayı seven herkese güzel bir kitap önerisi bırakıyorum.