Hitlerin propaganda bakanı Goebbels'in 1933'ten 1945'e kadar olan yazıları ve konuşmalarından oluşuyor. Hitler insanları asıp keserken, bir taraftan da tüm dünyaya savaş açarken goebbels alman halkını kandırmakla meşguldü. Zira savaşı başlatan kendileri olmalarına rağmen savaşı İngilizlerin başlattığını anlatıyorlar.
Çoğunlukla ikinci dünya savaşı dönemini anlatıyor. Nasyonal Sosyalist partinin iktidara gelmeden önceki devrimsel nitelikteki fikirlerini anlatıyor. İktidara geldikten sonra savaşın gerekliliğini anlatıyor. Savaş dönemini anlatıyor. En son 1943'te son kazanma umudunu anlatıyor. 1945'te de aslında yenildik ama hala kazanabiliriz diyor.
Goebbels'in kendi yalanlarına dahi inanıyor olması gerek. Kitapta doğru tek bir cümle yok. Davasına o kadar inanmış ki her şeyi doğru yaptıklarına karşı almanları ikna ediyor. Ve almanlar ona inanıyor. Sorgulamıyor. Savaşı kaybederken bile kazanıyoruz diyor. Almanlar son dakikaya kadar kazanacaklarına goebbelsin radyodan yaptığı propagandalar yüzünden inandı. İngiliz başbakanı churcill'in bir sahtekar olduğunu durmadan anlatıyor. Ona yaptığı ithamlar aslında bizzat kendisini ve führeri tanımlayan ifadeler. Savaşı kesin kazanacaklarını kitap boyunca söylüyor. Ama kaybediyorlar.
Bir yerde savaşı kazanacağına inanmayan bir halatı boynuna dolayıp kendini assın diyor. Sonunda intihar eden Hitler ve goebbels oluyor.
Bir yerde de ekonomik krizle boğuşan Alman halkını küstahlıkla suçluyor. Ve bu kişiler çok nadir diyor. Çoğu alman böyle düşünmüyor diyor. Böyle düşünenler en ağır cezayı almalıdır fakat zaten bir elin parmaklarını geçmez. Bu ifadeleri duyan herhangi bir alman otomatik olarak Almanya ekonomisini eleştirmekten vazgeçiyor. Ve Goebbels ekliyor; hepimiz aynı gemideyiz birlikte atlatacağız bu günleri... :) tanıdık geldi değil mi? Puanım 7/10