2024 31. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2024 11:42
Tövbe ve günahlardan kurtuluş yolları İmam Gazali‘nin diğer kitapları gibi bu kitabı da okumanız gereken kitaplar arasında bildiklerinizi tekrar Edip bilmediklerinizi öğreneceksiniz maneviyat kitaplarından okurken imam Gazali her zaman benim için birinci sıradadır benim önerimdir.keyfili okumalar dilerim Alıntı İmam-ı Gazâlî şöyle der: “Tövbe, günahı terk etmek demektir. Bir şeyi terk etmek ise ancak onun bilgisine sahip olduktan sonra mümkün olur. Tövbe vacip olduktan sonra tövbe etmeye götürecek şey de vacip olur. O halde günahları tanımak da vaciptir. Günah, terk edilmesinde veya yapılmasında Allah’ın emrine muhalif olan şeylerden ibarettir. Bunun tafsilatı, şer’î olarak mükellef tutulan şeyleri başından sonuna kadar izah etmeyi gerektirir. Şimdilik bizim konumuz bu değildir. Ancak biz mükellef tutulan meselelerin odak noktalarına ve kısımlarının bağlantılarına işaret edelim. Rahmetiyle doğruya muvaffak kılan Allah’tır.” Reklam ve iş birliği yoktur. #kitap #okudumbitti #kitaplığımdan #kitapsayfaları #önerikitap #tavsiyekitap #okudumbi̇tti̇ #kitaptavsiyesi #sahaflar #yazarsözleri #alıntısözler #alıntılar #yazarlıkatölyesi #hikâye #roman #dünyaklasikleri #modernklasikler #instagram #booklover #bookinstagram
Tövbe ve Günahlardan Kurtuluş Yollarıİmam Gazali · Çelik Yayınevi · 2023358 okunma