Puan vermedi·%90 (224/247 syf.)· Kitap, Marslıların Dünya'yı işgalini konu alıyor. Sanayi Devrimi'nin getirdiği teknolojik ilerlemeler, toplumda büyük bir dönüşüm yaratmıştı., buharlı gemiler ve telgraf gibi yenilikler, dünyayı daha küçük ve bağlantılı bir yer haline getirdi. Bu ilerlemeler, Wells'in eserinde Marslıların ileri teknolojileri kullanarak Dünya'yı işgal etmesiyle, teknolojinin potansiyel tehlikelerini de gözler önüne seriyor. Aynı zamanda, 19. yüzyılın Britanya İmparatorluğu'nun sömürgecilik faaliyetleri doruk noktasındayken, Marslıların acımasız işgali, Britanya'nın diğer toplumlar üzerindeki egemenliğini eleştiren bir benzetme olarak kullanılıyor. Wells ayrıca, Darwin'in evrim teorisi gibi dönemin bilimsel teorilerinin kültürel ve etik sonuçlarını da sorguluyor(Marslıların daha üstün bir tür olması gibi). Kitapta, teknolojik ve sosyal değişimlere toplumun verdiği tepkiler, özellikle korku ve panik reaksiyonları, oldukça dramatize edilmiş bir şekilde işleniyor. Zaten ünlü radyo adaptasyonunun gerçek sanılarak panik yaratmasını duymuşsunuzdur. He o var ya işte o da yalan öyle halk paniğe kapılıp sokaklara dökülmedi tabii ki de zaten önceden anons geçilmiş uyarlamadır diye bir de gerçek sananların da çoğu uzaylı değil de Almanların istilası olduğunu sanmış gayet anlaşılabilir bir durum. Kitap, gerçekçi ve uzun betimlemeleriyle hayal gücünü zorlayacak kadar etkileyici bu kısım doğru. Benim gibi hayal gücü kıt biri bile bu betimlemelerle olayları aklında canlandırabiliyor. Ancak bu, kitabı biraz sıkıcı yapmış gibi. Sanki uzaktan bir şeyler oluyor ve biz sadece izliyoruz; konu derinliği, diyaloglar ve dinamik olaylar yok gibi. Okurken fazlasıyla sıkıldım ve bitiremedim. Belki o dönem için dikkat çekici ve kült olarak nitelendirilebilir ama her kült eser, günümüzde aynı heyecanı uyandırmıyor demek ki. Romandan çok bir dümdüz tasvir gibi olmuş. He bu arada oradan buradan bilgiler de var kaynak çok sağlam değil yani bazı benzettiğim yerleri de yazdım yapacak bir şey yok.