Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 18 Haziran 2024 23:07 #Okudum
#Roman
#151Sayfa
#Papatyakitaplığı
Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlere Siyah Beyaz Yayınların'dan çıkan, Şebnem Özbey'e ait "TALİHSİZ RANDEVU" isimli romanla geldim.
Efendim, şu anda romanımı bitirmiş olmanın heyecanını yaşıyorum. Ândan bahsediyorum. Zira kitap geçmiş ve gelecekten çok sonsuz bir ânın hikâyesi. Sanki bir zaman makinesinde milyonlarca yıl ileri, ya da geri, nasıl arzu ederseniz bir kapsül içindeki astral seyehatin yolcusuydum.Kitap kapağındaki resim de saati gösteriyor. Yani konunun ana teması. Kadim dünyanın modern hikâyesi anlayacağınız. Bir anaforda rengârenk bir başka gezegende yerçekimsiz, düşlediğim, planladığım, olması için uyguladığım hayâller, belkide deneyimleyeceğim gerçeklerde ruhum bedenimden azade yaşamsal düzeneğe bir anahtar gibi yerleşti. Sanki evren beni duyuyor, hissediyor ve birlikte de hareket ediyorduk.Sadece kendimi akışa bırakmam yetti. Zaten o üst akıl sizi sizden önce planlamıştı yaşayacaklarınıza. Sadece adım atmak ve düşlemek. Hepsi bu. Küçükken gözlerimi sımsıkı kapardım, ve arka planda renkler dans ederdi. Toz pembe, yeşil, vs. hangi renge baskınsa iç dünyam. Görüntüler göreceğimi umardım, sanki benim klonlannış halimdi odaklanmalarımın sonucu. Bazen bir hatırayı tekrar yaşardım, bazen de olmasını istediğim bir planı.Bir portal (kapı), vardı içinden geçip zamanda dolaşırdım. Şimdiye kadar olanı, biteni, geçmişi, geleceği iç içe, üst üste her birini teker teker yaşayarak şahit olmuşum gibi. Örneğin parktayım, salıncakta uçarcasına sallanıyorum, sonra düşüp dizlerimi kanatıyorum. O ân içimi üzüyor. Bu yaşandı. Sonra ikinci kez aynı saate ve tarihe odaklanıyorum. Bu defa düşmeden, güvenle iniyorum salıncaktan. Zaman çizgisini seçimimle değiştirmiş oluyorum. İşte bu kitap Işıl Harikalar Diyarı'nın düşünen dili olmuş. Anlatmış iç dünyamı.
Çok sevgili nazik okur; bu hikâye zamanın ve mekânın ötesinde, her şeyin bir sebebi olduğuna dair derin bir inanca dayanmış. Zamanın ötesini keşfe hazırlıyor okuru. "TALİHSİZ RANDEVU" geçmişin tozlu sayfalarından süzülen bir aşk ve miras hikâyesi.🩷Gökçe ve Ebru babaanneleri Mukaddesin gizemli geçmişine ait ip uçlarını çözerken kendi hayatlarıda metafizik, kuantum fiziği, astrolojik ve semavi kodların paralel dünyasındaki muazzam değişimde geldikleri astral seyehati heyecan, merak ve cesaretle deneyimlendiriyor. Gökçe'nin bir akşam erkek arkadaşıyla yaşadığı talihsiz randevunun izleri, buldukları zaman portaliyle belki de talihli bir buluşmaya, yani aynı zamana tekrar gitmekle düzeliyor. Hatta yeni bir aşka yelken açıyor. Bir depoda babaanne Mukaddes yıllar önce yıldızlar, haritalar, notlar, koordinatların yazılı olduğu mistik belgeler bırakıyor. Bunun ışığında torunları sırlı bir yolculuğa çıkıyor. Anlam, hayal kırıklığı, yeniden keşfetme teması derinlemesine sayfaların dokusuna işliyor. Kriptekste (gizli kutu) daki bilgilerin ışığında gizemli bir macerada koşmadıklarını, aynı zamanda kendi varoluşları ve evrenin sırları hakkında derin bilgiler edinme peşine düşüyorlar. Şimdi Sirius ve Uranüs gezegenin 16 Haziranda birbirine yaklaşması portali nasıl etkileyecektiPortalin anahtarı kimdiGeçmişin izinde geleceği nasıl aradılarEvrenin tüm sırları açığa çıktı mıDünyadaki kısıtlamalardan özgürleşmek ve evrenin sonsuz olasılıklarıyla yüzleşmek ne demektiKimler bu miladı sınırsız yaşadıBaşlarına ne geldiHepsi ve daha fazlasını hayret dolu bakışlarınız eşliğinde deneyimleyecek, her sevinç ve acının hayatın döngüsünde yeni bir anlam kazandığını göreceksiniz. Karakterler kendi yaşamlarının labirentlerinde dolaşırken Siz de onlarla birlikte evrenin sırlarının peşinde bir yolculuğa çıkacaksınız.
Ben yaşadığımız parelel hayatları, biraz da fantastik, mistik, astrolojik, metafizik, kuantum, reankarnasyon ve rüyaların eşliğinde imkânsız zannettiğimiz akışta kalmanın önemini öğrendim. Sanki macera yarım kaldı. Devamı var gibi. Andayım, beklemedeyim.
"Hepimiz birbirimize biyolojik olarak, Dünya'ya kimyasal olarak, evrene atomik olarak bağlıyız. Evrenin içerisindeyiz, Evren de bizim içimizde."
Neil Degrasse Tyson (Say. 66)
"İnsan vaktin oğludur, ne geçmiş zamanın ne de gelecek zamanın oğludur. Bununla beraber insan geleceğe niyet edip geçmiş hakkında temennide bulunabilir, Fakat bütün bunlar şimdiki zamanda yapılır. Şu hâlde insan geçmiş ya da gelecek zamanda değil, şimdiki zamandadır."
Muhyiddin ibn ül Arabi (say. 56)
Mısır'da, Sirius Nil nehrinin taşmasını ve bereketli tarım sezonunun başlangıcını işaret ederken; ayrıca bu gizemli yıldız topluluğu Mısır dininde de önemli kapılara erişmeyi sembolize ediyordu. Örneğin Eski Mısır'da Sirius gökte parlamıyorsa ölüler gömülmezdi. Mezopotamya'da Uranüs, gökyüzünün derinliklerindeki bilinmeyenleri keşfetme ve evrenin sırlarını anlama arzusunu simgeliyordu. (say. 47)