2024 6. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2024 02:10
Grisha'lar kendi içinde gruplara ayrılır ve her grup Grisha'nın kendine ait bir gücü vardır. Jurda Parem isimli yeni yapılmış ilaç ise Grisha'ların güçlerinin zıvanadan çıkmasına ve normalde "imkansız" denecek şeyler yapmalarına neden olur. Kocaman altınlar üretmek, gereğinden çok daha güçlü olmak gibi. Ayrıca bağımlılık yapan Jurda Parem alınan kişiyi hem ilaca hem de sahibine bağımlı yapar. Öyle ki bu bağımlılık onu öldürme raddesine gelir. Kaz Brekker, Kirlieller olarak bilinen bir hırsız ve katil. Her ne kadar "kötü" karakter olsa da düşmanlarının bile onun ne kadar zeki olduğunu bildiğini düşünüyorum. Kendisine gelen görev ile kendine en uygun ekibi toplar ve altı kişi dünyanın en iyi korunan hapishanesine sızmaya çalışırlar. Amaçları, Jurda Paremi üreten bilim adamını oradan çıkartmak ve güvenli ellere teslim etmektir. Çünkü Jurda Parem üretilmeye devam ederse bu "altın üretme" gibi işlerden dolayı tüm ekonomiler ve piyasalar çökecektir. Eh, işin ucunda hepsinin uğrunda ölmeye göz yumduğu müthiş bir para ödülü de vardır tabii ki. Kitabı daha önce okumuştum ama hem bu profilimde de kalmasını istediğim için hem de okuyacak kitabım kalmadığı için tekrar okudum. İyi ki de okumuşum. Bence günümüz fantastik kitaplarının çoğu aynı ve vasat olsa da bu kitap cidden çok iyi kurgulanmış, çok akıllıca hamleler ve diyaloglar var. Ayrıca kitabın en sevdiğim yanı, kesinlikle Inej ve Kaz arasındaki o romantik bağ oldu. Müthislerdi bence, o küçük romantizm kırıntılarında kendilerine öyle bir hayat buldular ki... Çok sevdiğim bir kitap, azıcık romantizm, bol bol aksiyon, akıllı karakterler ve çok zekice hamleler, ters köşeler okumak istiyorum diyorsanız kesinlikle öneriyorum
Kargalar MeclisiLeigh Bardugo · Novella Dinamik Yayınları · 20164,571 okunma