Üslüp olarak yanlış olsa da genel olarak bir nevi doğru da söylüyor aslında ama yine de çok fazla ego ile. Hadisler, Kütüb-i Sitte ya da Kütüb-i Tis'a ile İslam savunulmaması gerekiyor iken aynı şekilde eleştirilmemesi de gerekiyor. Din ya da Tanrı var veya yok demek ya da bilemeyiz demek ayrı bir tartışma konusu iken dinin oluşumundan ortalama 300 sene sonra ortaya çıkan kitaplar ile bir dini savunmak/yaşamak ya da eleştirmek de başka bir tartışma konusu iken bir o kadar da konuya "Din" olarak bakıldığında mantık hatası da oluşuyor. Felsefede "Korkuluk mantık hatası" seviyesine gelecek kadar da bir durum hatta. Bu yanlışlar bana göre dinin içinde var iken bir tarafta inanan ben bu kaynakları kabul ediyorum, bunlar olmazsa din de olmaz diyorken, diğer taraf hayır dinin içinde bunlar kaynak olamaz, sadece basit bir araştırma olarak görmemiz lazım derken ve anlaşmaya gidemiyorken İslam dini içinde olmayanların bu konular nezdinde tartışması üstüne üstlük şeriat gibi dile gelmemesi gereken bir konu üzerine tartışması da yersizliğin başka bir örneği oluyor. Bir Müslüman olarak ben karşıma şeriatı savunan birini alıp konuşmaya tenezzül etmeyecek durumdayken keşke Diamond da yapmasaydı diyorum.