'' En çok yadırganan kölelik hukuku da böyledir. İslam'dan önce sosyal yaşantıda bulunan fakat İslam'ın getirdiği hükümlerle ve kölelerin azat edilmesine ilişkin teşviklerle, bir müddet sonra vakıa olarak ortadan kalkan kölelik hukukunda dahi; bu şefkat bu merhamet vardır. kapitalist bir toplumda işçi olmaktansa, İslam toplumunda köle olmak gerçekten çok daha iyidir. Çünkü kölesi olan herhangi bir Müslüman, kölesine zulmetmekten menedildiği gibi, bu kölesine yediğinden yedirmek, içtiğinden içirmek giydiğinden giydirmekle mükelleftir. Nitekim bir hacının yanında asgari ücretle çalışan evli bir kardeşimize, Müslüman olduğunu iddia eden o hacıya gidip ''Senin yanında işçi değil, köle olmak istiyorum'' demesini söyledik. T.C. hükümetinin işçi hukukunu severek kabul eden hacı(!), İslam'ın kölelik hukukunu kabul ettiği zaman, o Müslümana yediğinden yedirmesi, giydiğinden giydirmesi gerekmektedir. oysa saygıdeğmez hacının sadece mutfak masrafı, Müslümana verdiği asgari ücretin 3-4 katıdır. Bu örnekleri fazlalaştırmamız, İslam'ın rahmetinden ve insanlara merhametinden daha birçok örnekler vermemiz mümkündür. Çünkü İslam, severek ve sevinerek tebliğ edebileceğimiz, insanlara onurla anlatabileceğimiz bir gerçektir.
Sayfa 132 - İNSAN DERGİSİ YAYINLARIKitabı okudu
27 görüntüleme