2024 60. kitabı
"Mehmetçiklerim, kahramanlık vazifenin bitip, ölümün göze alınarak çalışılmaya devam edildiği yerde başlar!" . . Arabistanlı Lawrence Fahrettin Paşa'ya hayranlığını artık gizleyemiyor, ona "Çöl Kaplanı" diyordu. "Çöl kaplanı gibi, dirençli, çevik, gösterişli, inançlı, ne istediğini bilen ve kararlı biri" diye anlatıyordu sağda solda... Peki, Kimdi bu Fahrettin Paşa!... Tarihin tuzlu sayfalarında, ilk başkaldırının ayak izlerini takip etmeye hazır mısınız. Hazırsanız başlıyoruz . . Kimdir bu Fahrettin Paşa, sorusuna verebileceğimiz en iyi cevap , elinde bulunan son derece kısıtlı imkanlarla Medine'ye 2 yıl 7 ay boyunca müdafaa eden kişidir.. olurdu sanırım... Hatta, kendi askerleri tarafından rehin alınarak cepheyi terk etmek zorunda bırakılan kişidir... İsyanın, başkaldırının, vazgeçmemenin, vatan sevgisinin adıdır, Çöl Kaplanı'dır, Fahrettin Paşa... . . Kitabı elinize aldığınızda, kendinizi savaşın acımasız atmosferinde, açlıkla, yoklukla, ölümün bir nefes kadar yakın hissettirdiği savaş meydanlarında buluyorsunuz... Yemek bulamıyor çekirge yiyorsunuz, ülke düşüyor siz direniyorsunuz... Bu mücadele anlatılmaz okunur der, hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim. Kitapla Kalın
Çöl KaplanıNurcan Ezel Hümay · Memento Mori Yayınları · 202413 okunma