Genelde bir kitabı okumaya ya da bir filmi izlemeye tek bir cümle veya sahneyle karar veririm. Uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı.
Okumaya başladıktan sonra içeriğin beni doyurmadığını fark ettim. Biraz materyalist bir insan olmam biraz da benzer kitaplarla zamanında haşır neşir olmam sebebiyle bu tarz kitaplardandan çok fazla etkilenmiyorum.
“Sen aklına koyduğun her şeyi başarırsın…” tarzında yazılmış bir kitap gibiydi oysa büyük ümitlerle okumuştum. Rezonansı ve düşünce gücüyle isteklerimize ulaşmayı her ne kadar kuantum ile temellendirmiş olsa da hiçbir şeye salt düşünce gücüyle ulaşabileceğimize inanmıyorum.
Düşünce hangi noktada işe yarar?
Düşündüğümüz ve arzuladığımız şeyi başaracağımıza dair bir inanç beslersek bu yönde amaçlı davranış gerçekleştiririz. Davranışlarımız istediğimize ulaşma olasılığımızı arttırır. Ancak kitapta herhangi bir adımdan söz etmiyor, sadece iste, bunu kağıda yaz ve her gün bak. Tamam, harika bir işte çalışmak istiyorum, potansiyelimin fark edilmesini istiyorum. Ama tüm gün evdeyim Google CEO’sunun bana ulaşmasını beklemek ne kadar mantıklı?
Düşünce gücüne inanırım ama mantıkçı tarafım hayatım boyunca ağır basacak. Kitap benim için doyurucu ve tatmin edici değildi bana göre 4/10 bir kitaptı, okunmasa da olur.