···Okunma: 28 Haziran 2024 10:52 Merhabalar
Bugün sizlere #çölkaplanıilkbaşkaldırı eseri ile geldim. Eserimiz Dünya Harbi'nde Medine'yi müdafaa eden Fahrettin paşa ve Mehmetçiklerimizin hayatını, yaşadığı zorlukları, gösterdikleri kahramanlıkları içeriyor. Görsel ögelere yazışmalara ve kaynakçalara da yer verilen eserde satırları okurken duygulanacak, manevi ve milli duygularınız kabaracak elinizden bırakamayacaksınız.
Zorlu mücadeleler, çekilen hastalık, açlık, yokluk, ulaşım zorluğu ki bir zaman sonra o da sağlanamıyor o dereceye geliyor ki Paşa ve askerlerini ayakta tutan yalnız manevi kuvvet milli bilinç oluyor.
Fahrettin Paşa'nın kişiliği, azimli ve kararlı duruşu, askeri dehasına hayran kalmamak elde değil. Düşmanı çatlatan, sabrı zorlayan, akıllara durgunluk veren müdafaa azmi, bulunduğu toprakları Osmanlı teslim olduğu halde terk etmeyişi duygulandırdı.
Kutsal emanetleri onlara zarar görmeden İstanbul'a teslim etmesi, askerlerine bir baba gibi sahip çıkması, Efendimizin kabrini hep temiz tutması da dikkati çeken unsurlar arasında.
"Arabistanlı Lawrence, Fahrettin Paşa'ya hayranlığını gizleyemiyordu "çöl kaplanı" diyordu ona. Çöl kaplanı gibi dirençli çevik gösterişli inançlı ne istediğini bilen ve kararlı biri diye anlatıyordu."
Yaşamının son anlarını ülkesinde geçiren bu kahraman ömrüne birçok başarı sığdırıyor, okumanızı tavsiye ederim
@mementomoriyayinlari
@nurcanezel_humay
@kaleminpusu
~
"Medine kuşatmadan dolayı müşkül durumdaydı.Hemen hemen her şeyin yokluğu mevzu bahisti, en önemlisi yiyecek konusuydu et ve sebze tüketmeyen askerlerin bünyeleri zayıf düşmüş bağışıklık sistemleri çökmeye başlamıştı türlü türlü hastalıklar baş gösteriyordu askerlerin kimisi hastalıktan ölüyor kimisi de savaşarak şehitliğe koşuyordu."
~
"Hayat zaten dünya var olduğundan beri hep garip ve beklenmedik olaylara gebeydi."